S. Mickevičius pirmadienį BNS biurui Maskvoje pranešė, kad jis pasirengęs atvažiuoti į balandžio 26 dieną prasidėsiantį Vilniaus apeliacinio teismo posėdį byloje dėl 1991 metų sausio įvykių, kurioje nuteistas jis, taip pat SSKP Lietuvos filialo lyderiai Mykolas Burokevičius, Juozas Jermalavičius bei dar trys jų pagalbininkai.

Drauge S. Mickevičius nori garantijų, kad jam paskelbto nuosprendžio vykdymas būtų sustabdytas ir jis nebūtų areštuotas.

"Manau, jog aš, dalyvaudamas procese, padėsiu teismo kolegijai objektyviai įvertinti tai, kas vyko 1991 metų sausį, ir priimti teisingą sprendimą", pareiškė S. Mickevičius.

"Tačiau atvažiuoti į Vilnių ir dalyvauti procese galiu tik tada, jeigu bus sustabdytas nuosprendžio, kurį rugpjūčio 26 dieną man paskelbė Vilniaus apygardos teismas, vykdymas, man bus užtikrintas saugumas Lietuvos teritorijoje bei galimybė sugrįžti į Rusiją, jeigu teismas priims man nepalankų sprendimą", pridūrė S. Mickevičius.

S. Mickevičius sakė artimiausiu metu išsiųsiąs prašymus dėl tokių garantijų apeliaciniam teismui ir Lietuvos prezidentui Valdui Adamkui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją