Naujienų agentūros ELTA užsakymu rugpjūčio 26-rugsėjo 6 dienomis rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos "Baltijos tyrimai" apklausos duomenimis, rugpjūtį gyventojų vertinimai šiuo klausimu stipriai pablogėjo - net 13 procentinių punktų padaugėjo manančiųjų, kad reikalai šalyje blogėja (liepos mėnesį taip manė kas antras respondentas). Lyginant su tyrimo rezultatais prieš metus (2013 metų rugpjūtį), teigiamai vertinančių padėtį Lietuvoje sumažėjo 5 procentiniais punktais.

Didesni optimistai (mano, kad reikalai greičiau gerėja, nei blogėja) yra jaunimas iki 30 metų, respondentai su aukštuoju išsilavinimu, vadovai, besimokantis jaunimas bei specialistai ir tarnautojai, gyventojai su didžiausiomis šeimos pajamomis (daugiau kaip 2500 litų per mėnesį), respondentai, dirbantys valstybiniame sektoriuje (tarp jų ir savivaldybių įmonėse ar įstaigose).

Daugiau už kitus dabartine padėtimi šalyje yra nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, respondentai su mažiausiomis šeimos pajamomis (iki 1500 litų per mėnesį) bei su viduriniu ar mažesniu nei vidurinis išsilavinimu, pensininkai, bedarbiai, darbininkai ir ūkininkai, lenkų ir rusų tautybių gyventojai.

Kad reikalai Lietuvoje pastaruoju metu iš esmės krypsta į gerąją pusę, dažniau mano Liberalų sąjungos, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų bei LSDP rinkėjai, o didžiausi pesimistai yra respondentai, ketinantys balsuoti už Lietuvos lenkų rinkimų akciją, Darbo partiją ar partiją „Tvarka ir teisingumas“.