Be šių planų, Kijeve ruošiamasi minėti Baltijos 25-metį, taip parodant tautų solidarumą ir palaikymą.

Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Petras Vatiekūnas „Žinių radijui“ teigė, jog šalyje sklando Rusijos įsiveržimo nuojautos, įvairūs gandai. Ekspertines prognozes maitina Rusijos provovokaciniai manevrai Ukrainos pasienyje.

„Suskaičiuota apie 40 tūkst. kovotojų aplink Ukrainos sienas, apie 100 veikiančių bombonešių ir jų tikslai nėra aiškūs. Galima tik tai spėlioti, jog tai tik psichologinis spaudimas Ukrainos valdžiai ir Vakarams, kad šie darytų nuolaidas ir pripažintų separatistinius reikalavimus. O galbūt tai ir realaus įsiveržimo grėsmė“, - kalbėjo P.Vaitiekūnas.

Jis pažymėjo, jog Iš Ukrainos pusės ryžtingo veikimo tikrai yra labai daug.

„Tikiuosi, jog žmonės supranta, jog tai kas vyksta nėra separatizmas, tai Rusijos specialus, nekonvencinis, hibridinis karas Ukrainoje. Galų gale aiškiai yra kalbama, jog Rusijos tikslas yra sunaikinti Kijevo valdžią, o galbūt Ukrainą kaip valstybę, o gal net kaip tautą“, - sakė P.Vaitiekūnas.

Tuo metu artėjantį Baltijos kelio 25-metį minės ir Ukrainoje gyvenantys lietuviai. Trijų Baltijos valstybių ambasados demonstruos solidarumą ukrainiečiams.

„Lietuva, Latvija, Estija sutarė, kad kartu su ukrainiečiais paminėsime tą didžiulę solidarumo akciją. Susirinksime Kijevo Europos aikštėje ir pabūsime su ukrainiečiais kartu. Parodysime, kad juos palaikome“, - pažymėjo P.Vaitiekūnas.

Laida „Ryto espresso“ transliuojama darbo dienomis darbo dienomis 6.05 val.