P. Gražulis sublizgėti nusprendė antroje draugiškų rungtynių tarp Lietuvos ir Rusijos vyrų krepšinio rinktinių pusėje, kai mūsiškiai nepadoriu skirtumu triuškino rusus. Vienas krepšinio sirgalius parlamentarą atsivedė priešais tribūną, kurioje susirinkę ištikimiausi ir geriausiai organizuoti Lietuvos rinktinės gerbėjai.

Šaukdamas „Už Lietuvą, vyrai!“, jis su savo kompanionu kelissyk bandė kelti sirgalių bangą „Siemens“ arenoje. Ne viskas pavyko, bet pirmu savo, kaip talismano, pasirodymu parlamentaras atrodė gana patenkintas.

DELFI primena, jog P. Gražulis, kurį prieš pat prasidedant seksualinių mažumų eitynėms Gedimino prospekte „nukenksmino“ ir išnešė net penki policijos pareigūnai, tapo tikru internetinės tautosakos herojumi. Vienas pirmųjų pokštų kaip tik ir buvo susietas su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine ir jos šūkiu „Mes už Lietuvą!“. O po to pasipylė anekdotai, fotomontažai, vadinamieji memai ir netgi muzikiniai kūriniai su P. Gražulio „Už Lietuvą, vyrai!“.

Iš pradžių „Tvarkos ir teisingumo“ partijos frakcijos Seime seniūnas reiškė nepasitenkinimą pokštų lavina. Regis, P. Gražulis į situaciją nusprendė pažiūrėti kitu kampu.
Tomas Balaišis - Sėkla ir Petras Gražulis