Žmogaus teisių centras apskritai liko be galimybės išdėstyti savo poziciją teisme. Mat apie tai, kad posėdis vyks, laišku jie informuoti praėjus dviem dienom po paties posėdžio.

P. Gražulis, prieš gėjų eitynes raginęs kovoti su homoseksualais, lyginęs juos su virusus nešiojančiais gyvuliais, iškrypėliais ir šeimos griovėjais, panašu, išlipo sausas iš balos.

Vilniaus apygardos teismas galutine ir neskundžiama nutartimi konstatavo – tyrimo pradėti nėra dėl ko. Mat žmogaus teisių centras, surinkęs homoseksualus niekinančius P. Gražulio pasisakymus, nenurodė kur ir kada parlamentaras taip sakė. Žmogaus teisių centro direktorė B. Sabatauskaitė „Info dienai“ sakė, kad pranešimą, kada vyks posėdis, gavo dvi dienos po jo.

„Tai - esminis pažeidimas, kad mes neturėjome galimybės sudalyvauti posėdyje, nes mums nebuvo pranešta. Vienintelis jų pasisakymas buvo: „Atleiskit, bet mes turėjom laikytis Baudžiamojo proceso, nes nuo skundo padavimo, per savaitę turi įvykti posėdis“. Tai aš tada klausiau, negi baudžiamas procesas turi būti taikomas tik valstybės institucijoms naudinga tvarka?“ - retoriškai klausė B. Sabatauskaitė.

P. Gražulis sako, kad ką teismas nusprendė, taip ir yra teisinga. Esą pats Žmogaus teisių centras užsiima demoralizuojančia veikla.

„Aš manyčiau, kad koks čia Žmogaus teisių centras, ir koks čia demokratijos centras, jeigu jie propaguoja šitokį įvairiausią moralinį supuvimą“, - „Info dienai“ sakė parlamentaras.

Vilniaus apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjui dėl neapykantos kurstymo prieš homoseksualus, žmogaus teisių gynėjai buvo pristatę 8 lapus aštrių parlamentaro P. Gražulio pasisakymų.