„Nesu padaręs jokios žiniasklaidoje minimos nusikalstamos veikos, todėl ramia sąžine atvyksiu į apklausas ir reikalausiu, kad jose dalyvautų žiniasklaidos atstovai“, - pranešime spaudai penktadienį sakė P.Gražulis.

Jis teigė norėdamas išsklaidyti visas abejones sieksiantis, kad jo ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo Jono Miliaus pokalbiai telefonu būtų paviešinti, o jei nepakaks ir to, parlamentaras norėtų būti viešai patikrintas poligrafu.

„Esu įsitikinęs, kad geriausias ginklas atremti šį puolimą – maksimalus viešumas“, - teigė P.Gražulis.

Jis vadino STT tyrimą politiniu užsakymu, o kratas jo darbo vietoje parlamente ir Seimo viešbutyje - neteisėtomis.

Teisėsauga įtaria, kad „Judex“ bendrovės vadovai, norėdami, kad įmonė išvengų nuobaudų, kurios paprastai taikomos aptikus darbų saugos, pakavimo, ženklinimo, higienos ar kitus pažeidimus, savo neteisėtų tikslų siekė papirkdami įvairius atsakingus specialistus arba asmenis, galinčius tokiems specialistams padaryti poveikį.

Ketvirtadienį Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovui J.Miliui šiame tyrime buvo pareikšti įtarimai piktnaudžiavus tarnyba. Teisėsauga taip pat atliko kratas jo bei P.Gražulio darbo vietose. Procesiniai veiksmai taip pat atlikti bendrovės „Judex“ vadovų darbo vietose. Toje įmonėje dirba kai kurie P.Gražulio artimieji.