Savaitei įpusėjus orai jau bus gražesni: dažniau švies saulė, o lietumi debesys pasitaškys tik kai kur ir labai kukliai. Nuo ketvirtadienio temperatūra ropšis vis aukštyn. Jau penktadienį oras vietomis įkais iki 25 laipsnių, o savaitgalį mūsų laukia dar didesnis karštis.

Trečiadienį pagaliau mėgausimės saulėtais orais. Vietomis iš praplaukiančių debesų gali iškristi užsilikę lietaus lašai, tačiau tai tebus kuklus lietus. Numatomas gaivus šiaurės vakarų vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, pirmoje paros pusėje, galimas nepastovus debesuotumas. Bus apie 16–17 laipsnių šilumos. Dienos metu švies saulė, temperatūra kils iki 21–23 laipsnių. Šiauliuose nakties ir ryto dangus bus giedras. Temperatūra svyruos tarp 13–15 laipsnių. Įdienojus dangumi plauks maži debesys, purkš lietus. Oras šils iki 20–22 laipsnių. Pajūryje bus sausa ir saulėta. Naktį ir ryte termometrai fiksuos 15, dieną 20 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį pasisuks vakarų krypties vėjas, debesys bus dar mažesni. Vilniuje ir Kaune vyraus menkas debesuotumas. Naktį ir ryte temperatūra sieks 15–17 laipsnių. Įdienojus bus apie 22–23 laipsnius šilumos. Šiauliuose numatomas skaidrus dangus. Pirmoje paros pusėje termometrai fiksuos 13–15, dieną 22–23 laipsnius šilumos. Pajūryje taip pat bus giedra. Nakties ir ryto metu oras šils iki 16–17, įdienojus iki 20–21 laipsnio.

Penktadienį vyraus vasariški orai: bus saulėta ir karšta. Pūs pietvakarių vėjas. Vilniuje ir Kaune visą parą numatomas giedras dangus. Naktį ir ryte bus apie 16–19 laipsnių šilumos. Įdienojus oras įkais iki 25–27 laipsnių. Šiauliuose debesys taip pat nesirodys. Nakties ir ryto metu temperatūra svyruos tarp 14–17 laipsnių. Dieną temperatūra pakils iki 23–25 laipsnių. Pajūryje sustiprės vėjas, bus giedra. Pirmoje paros pusėje termometrai rodys 18–19, įdienojus 22 laipsnius.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , dar karštesni orai numatomi savaitgalį ir pirmadienį. Tuo metu temperatūra perkops 25 laipsnių ribą. Ateinančią savaitę rugpjūčio ir rugsėjo sandūra jau bus gaivesnė.