Didesnę šios dienos dalį lietaus tikimybė bus minimali, pūs nestiprus arba vidutinio stiprumo gaivokas pietryčių vėjas. Vakarop kai kuriuose vakariniuose rajonuose gali susiformuoti vasariškos liūtys, jos bus trumpos, su perkūnija. Perkūnijos metu galimi staigesni vėjo sustiprėjimai iki 15-16 m/s greičio.

Anot sinoptikės, karščiausia bus pietvakariniuose rajonuose ir pajūryje. Popietinėmis valandomis vėjas pajūryje kuriam laikui gali atsisukti nuo jūros ir tuo metu oras bus kiek gaivesnis, tas vėjelis gali šiek tiek temperatūrą pažeminti. Tačiau vėjui vėl pasisukus nuo žemyno oro temperatūra artės prie 30 laipsnių.

Kitos savaitės pirmosiomis dienomis orai bus panašūs. Tačiau prie Lietuvos jau artėja drėgnesnis oras. Pietvakariniuose ir vakariniuose rajonuose trumpų liūčių su perkūnija tikimybė jau bus gana didelė naktimis ir dienomis. Tas liūtis lydės 15-17 m/s greičio škvalai. Rytiniuose rajonuose, šiaurės rytiniuose lietaus tikimybė išlieka minimali ir pirmadienį bei antradienį.

Temperatūra kasdien turėtų kilti vis aukščiau, oras taps dar karštesnis ir daug tvankesnis, nes jau drėgnesnis oras bus visai šalia Lietuvos. Naktimis temperatūra daug kur priartės ar svyruos apie 20 laipsnių, pajūryje netgi nekris žemiau nei 22-23 laipsnių šilumos.

Pirmadienį temperatūra dienos metu kils iki 30-34 laipsnių, antradienį jau daugelyje rajonų Lietuvą alins iki 31-35 laipsnių karštis. Aukščiausios temperatūros turėtų būti fiksuojamos pietiniuose, pietvakariniuose rajonuose ir taip pat pajūryje.

Ketvirtadienį per Lietuvą turėtų jau praslinkti atmosferos frontas, kuris bandys išstumti šilumą iš mūsų šalies, bet neaišku, kiek užtruks šis procesas, tad su tokiu šalto oro atėjimu į Lietuvą ateis ir trumpos ir smarkios liūtys, smarkios perkūnijos. Iš labai aukštų debesų gali iškristi netgi ir krušos, tikėtini škvalai bus žymiai stipresni nei šiomis dienomis, LRT radijui prognozavo sinoptikė M. Kirkliauskaitė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)