Penktadienį daug kur numatomi krituliai, tad temperatūra bus šiek tiek mažesnė. Šeštadienį apsidžiaugs labai šiltų orų mėgėjai, kadangi smogs 30 laipsnių karštis. Tačiau jis bus trumpas, nes sekmadienį į šalį įsiverš dar gausesni krituliai ir smarkus vėjas. Panašu, kad šį kartą orai įtiks kiekvieno skoniui.

Ketvirtadienį oras bus šiltas, danguje supsis nedideli debesys, o vietomis trumpai palynos. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, nakties ir ryto metu, galimas trumpas lietus. Termometrai fiksuos 20–22 laipsnius. Įdienojus oras įkais iki 26–28 laipsnių, saulę protarpiais uždengs debesys. Šiauliuose visą parą vyraus mažas debesuotumas. Naktį ir ryte bus apie 17–20 laipsnių šilumos. Dieną temperatūra kils iki 23 laipsnių. Pajūryje bus giedra. Pirmoje paros pusėje temperatūra sieks 18, dienos metu 22 laipsnius šilumos.

Penktadienį, pirmąją liepos dieną, numatomas lietus ir perkūnija. Pirmiausia jis atkeliaus į vakarinius rajonus. Pūs pietvakarių krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune, pirmoje paros pusėje, bus apie 17–21 laipsnį šilumos. Danguje sukiosis debesys. Dienos metu pradės lyti, griaudės perkūnija. Termometrų stulpeliai kils iki 24–26 laipsnių. Šiauliuose, nakties ir ryto metu, numatomi krituliai. Temperatūra svyruos tarp 16–18 laipsnių. Įdienojus bus apie 24 laipsnius šilumos, debesys prasiskirstys. Pajūryje lietus numatomas naktį, tuo metu bus apie 16 laipsnių šilumos. Ryte ir dieną vyraus giedras dangus, bus apie 20–23 laipsnius šilumos.

Šeštadienį pavėsiu ir vėl pasirūpins debesys, o temperatūra pakils iki 30 laipsnių. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, numatomas permainingas debesuotumas, protarpiais gali kukliai palyti. Naktį ir ryte bus apie 19–24, dieną apie 28–29 laipsnius šilumos. Šiauliuose, pirmoje paros pusėje, bus giedra. Temperatūra svyruos tarp 18–22 laipsnių. Įdienojus negausiai palis, termometrai fiksuos 26 laipsnius šilumos. Pajūryje debesuotumas bus menkas, tačiau retkarčiais gali iškristi vienas kitas lašas lietaus. Numatomas kiek smarkesnis vėjas. Nakties ir ryto metu bus apie 19–21, dieną apie 25 laipsnius šilumos.

Sekmadienį, pirmoje paros pusėje, bus karšta, tačiau dieną atplauks lietaus debesys ir į šalį plūstels gaiva. Numatomas gūsingas šiaurės vakarų vėjas. Vilniuje ir Kaune pirmoji paros pusė bus giedra, temperatūra sieks 22–26 laipsnius šilumos. Dieną dangus apsiniauks, pasipils lietus. Temperatūra smuktels iki 23 laipsnių. Šiauliuose, naktį ir ryte, numatomas nedidelis debesuotumas, bus apie 20–23 laipsnius šilumos. Dienos metu pliaups lietus, temperatūra sieks vos 17 laipsnių. Pajūryje pūs smarkus vėjas. Gausiausi krituliai numatomi pirmoje paros pusėje. Nakties metu bus apie 22 laipsnius šilumos, o ryte ir dieną apie 16–17.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , sekmadienį atvėsę orai išsilaikys labai trumpai, nes jau nuo pirmadienio temperatūra vėl po truputį kils. Daugelyje rajonų dangumi vis plauks debesys, kritulių nenumatoma.