Pirmadienį orai dar pus pakankamai šilti, tačiau stiprės pietvakarių, vakarų vėjas, o debesys šliūkštels lietaus. Pirmiausiai krituliai prapliups vakarų Lietuvoje, o per dieną jie pasirodys ir kitur. Vilniuje ir Kaune, pirmoji paros pusė bus giedra. Tuo metu temperatūra svyruos tarp 10–14 laipsnių. Įdienojus daugės debesų, trumpai palis, oras šils iki 19–20 laipsnių. Šiauliuose vyraus permainingas debesuotumas. Nakties ir ryto valandomis bus apie 10–13 laipsnių šilumos. Ryto metu pradės lynoti, dieną taip pat numatomi negausūs krituliai. Termometrai fiksuos 17–18 laipsnių. Pajūryje bus apie 11–13 laipsnių šilumos. Ryto valandomis numatomas lietus, vėliau dangumi plauks nedideli debesys.

Antradienio naktį vietomis trumpai palis, vėjas suksis iš šiaurės vakarų. Dieną temperatūra taip aukštai kaip pirmadienį jau nekils, vyraus saulėtas dangus, pūs šiaurys. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, nakties ir ryto metu, numatomas debesuotumas, nedideli krituliai. Temperatūra sieks 8–12 laipsnių. Dieną saulės spinduliai orą sušildys iki 13–15 laipsnių. Šiauliuose naktį dangumi praplauks menki debesys, rytas bus giedras. Tuo metu vyraus 6–10 laipsnių šiluma. Įdienojus temperatūra kils iki 12–13 laipsnių. Prie jūros, pirmoje paros pusėje, iškris vienas kitas lašas lietaus, bus apie 6–9 laipsnius šilumos. Diena numatoma saulėta, oras šils iki 13–14 laipsnių.

Trečiadienį pūs silpnas, nepastovios krypties vėjas. Kritulių tikimybė menka, bus saulėta. Vilniuje ir Kaune, nakties ir ryto valandomis, termometrai rodys 3–5, dieną 15–16 laipsnių šilumos. Šiauliuose vyraus giedras dangus. Pirmoje paros pusėje bus apie 4, dieną apie 14–15 laipsnių šilumos. Prie jūros debesuotumas taip pat bus menkas. Nakties ir ryto metu temperatūra svyruos tarp 6–9 laipsnių. Dieną oras šils iki 13–14 laipsnių.

Ketvirtadienio naktį daug kur bus debesuota, vėjas suksis iš rytų. Įdienojus bus giedra ir šilčiau nei trečiadienį. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, pirmoje paros pusėje, dangumi plauks debesys, temperatūra svyruos nuo 8 iki 12 laipsnių. Diena bus saulėta, oras šils iki 17–18 laipsnių. Šiauliuose nakties ir ryto dangų gaubs debesys, bus apie 9–12 laipsnių šilumos. Įdienojus temperatūra šoktels iki 18 laipsnių. Pajūryje dangus bus skaidrus. Nakties ir ryto metu termometrai fiksuos 8–11, dieną 16–17 laipsnių šilumos.

Penktadienį, tikėtina, kad šalį užlies dar didesnė šilumos banga. Temperatūra daug kur kils iki 20 laipsnių, pūs vidutinio stiprumo rytų vėjas, kritulių nenumatoma. Vilniuje ir Kaune danguje protarpiais sukiosis debesys, nelis. Pirmoje paros pusėje temperatūra svyruos nuo 9 iki 15 laipsnių. Dieną termometrų stulpeliai pakils iki 20 laipsnių. Šiauliuose dangus bus giedresnis. Nakties ir ryto metu vyraus 8–13 laipsnių šiluma, įdienojus oras įšils iki 19–20 laipsnių. Pajūryje pūs truputį smarkesnis vėjas, dangus bus skaidrus. Naktį ir ryte bus apie 10–13, dieną apie 18–19 laipsnių šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis panašu, kad savaitgalį į šalį plūstels vasara, o orai bus fantastiški: termometrų stulpeliai dienomis drąsiai persiris per 20 laipsnių.