Laimei, savaitgalio pradžioje galėsime trumpai pasimėgauti ramiais ir saulėtais orais. Sekmadienį įvyks, ko gero, paskutinis šilumos pasispardymas, nes jau nuo pirmadienio kasdien bus vis vėsiau.

Penktadienį, paskutinę rugsėjo dieną, dažniau palis vakarinėje šalies dalyje. Kitur danguje sukiosis debesys, protarpiais nušvis ir saulė. Numatomas gūsingas vakarų, pietvakarių vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse vyraus permainingas debesuotumas, kritulių tikimybė menka. Oras šils iki 16–18 laipsnių. Šiauliuose dažnai varvės dangus, debesys tai didės, tai mažės. Temperatūra svyruos tarp 15–17 laipsnių. Pajūryje bus apie 16–17 laipsnių šilumos. Gausiausias debesuotumas ir krituliai numatomi pirmoje paros pusėje, vėliau smarkus vėjas debesis šiek tiek praretins.

Šeštadienį laiką norėsis leisti lauke, kadangi orai bus malonesni: švies saulutė, pūs ramenis vėjas. Vilniuje ir Kaune naktį dangumi plauks lietaus debesys, o ryte nušvis saulė. Pirmoje paros pusėje bus apie 12–14, dieną apie 15–16 laipsnių šilumos. Šiauliuose didesnis debesuotumas taip pat numatomas nakties ir ryto valandomis. Termometrai fiksuos 11–13 laipsnių. Įdienojus saulės spinduliai orą sušildys iki 14–16 laipsnių. Pajūryje bus vėjuota, o danguje netrūks veiksmo: vieną akimirką krapnos lietus, kitą jau švies saulė. Temperatūra sieks 15–16 laipsnių.

Sekmadienio naktis jau bus gaivesnė, o dieną daug kur nušniokš lietus. Temperatūra pasiskirstys nevienodai: rytiniuose ir pietiniuose rajonuose įdienojus oras sušils iki 20 laipsnių, o šiauriau vyraus gaivesni orai. Vilniaus ir Kauno apylinkėse pirmoji paros pusė bus apniukusi, temperatūra sieks 12–13 laipsnių. Dienos metu debesys šliūkštels lietaus, oras sušils iki 16–20 laipsnių. Šiauliuose, naktį ir ryte, numatomas didelis debesuotumas, termometrai rodys 11 laipsnių. Dieną pasipils lietus, bus apie 13–15 laipsnių šilumos. Pajūryje taip pat vyraus apsiniaukęs peizažas, dažnai lis. Tačiau labai trumpam protarpiais nušvis ir saulė. Pirmoje paros pusėje temperatūra sieks 12–13 laipsnių, įdienojus oras šils iki 14–16 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , pirmąją spalio savaitę sulauksime vėsių pokyčių. Savaitės pradžioje dar daug kur danguje supsis debesys, galimas trumpas lietus. Vėliau temperatūra sparčiai mažės, pūs žvarbus šiaurės vėjas.