Ketvirtadienį vietomis pasnigs, šaltis bus mažesnis. Numatomas kiek stipresnis pietryčių vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse vyraus gausus debesuotumas, protarpiais pasirodys ir viena kita snaigė. Nakties ir ryto metu šals iki –4–2 laipsnių. Įdienojus bus apie nulį. Šiauliuose, pirmoje paros pusėje, bus apie –4, dieną apie –2–1 laipsnį šalčio. Pajūryje, nakties ir ryto metu, termometrai fiksuos –2 laipsnius šalčio. Dieną numatomi negausūs krituliai, temperatūra svyruos nuo –1 laipsnio šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

Penktadienį be didesnių pokyčių. Vilniuje ir Kaune dangų gaubs debesys. Pirmoje paros pusėje šals iki – 4–3, dieną iki –1–0 laipsnių. Šiauliuose naktį numatomi pragiedruliai, temperatūra sieks –5–4 laipsnius šalčio. Įdienojus vyraus gausus debesuotumas, kritulių tikimybė menka. Tuo metu šals iki –2–0 laipsnių. Pajūryje naktį bus apie –2 laipsnius šalčio. Diena bus apniukusi, vyraus nulinė temperatūra.

Šeštadienį šaltukas laipsniu kitu bus stipresnis. Dangų gaubs debesys, pūs silpnas pietryčių vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse galimas nedidelis sniegas. Nakties ir ryto metu, atšals iki –3 laipsnių. Įdienojus bus apie –1 laipsnį šalčio. Šiauliuose taip pat protarpiais trumpai pasnigs. Naktį ir ryte temperatūra sieks –3–2, dieną –1 laipsnį šalčio. Pajūryje temperatūra svyruos apie –1–0 laipsnių.

Sekmadienį danguje pokyčių nebus, ir toliau vyraus debesuotumas, tačiau termometrų stulpeliai fiksuos vis didėjantį šaltį. Pūs vidutinio stiprumo rytų vėjas. Vilniuje, pirmoje paros pusėje, atšals iki –5 laipsnių, protarpiais negausiai snigs. Dienos metu laikysis –4–3 laipsnių temperatūra. Kauno ir Šiaulių apylinkėse numatomas nedidelis sniegas, temperatūra sieks –3–2 laipsnius šalčio. Pajūryje bus apie –1 laipsnį šalčio,čia taip pat galima saujelė sniego.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , ateinančią savaitę į šalį įsiverš galinga šalčio banga, kuomet oras staiga kaip reikiant atšals. Naktimis vietomis prognozuojamas –20 laipsnių šaltis, o dienomis termometrai taip pat fiksuos dviženklius rodmenis.