Kaip LRT RADIJUI sakė sinoptikas Vytautas Sakalauskas, sekmadienį orai bus ramūs. Daugiau debesų išliks šalies rytuose, o vakaruose, ypač arčiau jūros, galima tikėtis ir saulės spindulių.

„Žymesnio sniego nenumatoma. Vietomis yra užsilikusio ledo, tad jo reikėtų pasisaugoti. Temperatūra dieną dar daug kur išliks neigiama – 0–4 laipsniai šalčio, o arčiau jūros kai kur sušils ir iki 1 laipsnio šilumos“, – sakė sinoptikas.

Pirmadienį, anot V. Sakalausko, orai šiek tiek pasikeis: „Pirmoje nakties pusėje orai dar bus ramūs, be kritulių. Tiesa, atsiras daugiau pragiedrulių, taigi bent jau iki vidurnakčio temperatūra skubės žemėti ir prognozuojama, kad ji nukris iki 7–12 laipsnių šalčio. Tik prie jūros šaltis bus malonesnis – 3–5 laipsniai šalčio.“

Dieną iš vakarų atplauks daugiau debesų ir kai kur yra nedidelių kritulių, netgi silpnos lijundros, tikimybė. O vakaris vėjas jau atneš šiltesnius orus. Šiaurės vakarinėje šalies pusėje jau galima tikėtis 0–2 laipsnių šilumos. Pietrytinėje pusėje dar užsiliks nedidelis šaltis – dieną bus 0–3 laipsniai šalčio.

Pasak V. Sakalausko, antradienį kritulių irgi bus labai nedaug. „Nebent naktį kai kur iškris nedideli krituliai bei silpna lijundra. Po truputį sustiprės vakarų ir šiaurės vakarų vėjas, temperatūra pradės kilti. Tiesa, naktį dar daug kur laikysis 1–4 laipsniai šalčio. O prie jūros jau išliks teigiama temperatūra – 0–2 laipsniai šilumos. Dieną jau visoje šalyje turėtų būti teigiama temperatūra – 0–5 laipsniai šilumos“, – prognozavo sinoptikas.

Trečiadienį žymesnių kritulių nenumatoma, vėjas nurims. Naktį, pasak V. Sakalausko, atsiras daugiau pragiedrulių ir vėl sugrįš 2–7 laipsnių šaltis, tik prie jūros temperatūra bus artima nuliui. Dieną daug kur numatoma teigiama temperatūra – 0–4 laipsniai šilumos, nebent kai kuriose Aukštaitijos vietovėse užsiliks 1 laipsnio šaltis.