Pirmadienis bus labai vėjuotas su gana intensyviais krituliais, naktį jie gausesni bus vakariniuose rajonuose, rytą ir dieną - rytiniuose rajonuose. O stipriausi vakariniai vėjai pūstelės rytą bei dieną. Pajūryje gūsiai gali sustiprėti net iki 25 metrų per sekundę ir kitur gūsiai taip pat bus pavojingi, svyruos tarp 15-20 metrų per sekundę. Nakties pradžioje dar rytiniuose rajonuose gali truputį pašalti - iki 1 laipsnio šalčio, o vakariniuose išliks apie 2-4 laipsnius šilumos. Rytą temperatūra kils ir svyruos apie 2-7 laipsnius šilumos, taigi, rytoj sniegas turėtų nutirpti“, - LRT radijui sakė sinoptikė Alva Nagelytė.

Pasak jos, antradienį prognozuojamas lietus, sniegas, šlapdriba, tarpais pūs vakarų vėjas, jo gūsiai bus silpnesni nei pirmadienį, bet irgi stiproki - nuo 8 ki 13 metrų per sekundę, pajūryje - apie 15-17 metrų per sekundę. Nakties temperatūra bus artima nuliui, dieną - tarp 1-4 laipsnių šilumos, prie jūros - 6 laipsniai šilumos.

Trečiadienis bus ramesnis, naktį kritulių nenumatoma, temperatūra silpnai neigiama, dieną svyruos apie 1-5 laipsnius šilumos. Na, o ketvirtadienį į Lietuvą su lietumi plūstelės stipri šilumos banga ir jau dieną temperatūra kils nuo 4 iki 9 laipsnių šilumos“, - sakė sinoptikė.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas lapkričio 29 d. atsiuntė gyventojams perspėjimą į mobiliuosius telefonus, kad sekmadienį stiprės pietvakarių vėjas, daugelyje rajonų gūsiai sieks 15-20 m/s.

Pirmadienį ryte vakariniuose rajonuose gūsiai gali siekti 20-26 m/s, pajūryje iki 28-32 m/s.

Pasiruošta stabdyti laivus

Sinoptikams perspėjant, jog pirmadienį Lietuvoje labai sustiprės vėjas Klaipėdos uostas ruošiasi galimam laivybos stabdynui. Uosto atstovė naujienų agentūrai BNS sakė, jog sekmadienį laivyba vyksta įprastai.

„Visi uosto naudotojai, agentai perspėti, uosto tarnybos pasirengusios galimam vėjo sustiprėjimui, o kaip žinia, esant 20 metrų per sekundę vėjui, laivai įvedami ir išvedami uosto kapitono leidimu. Dabar laivyba nėra sustabdyta“, - BNS sakė Klaipėdos jūrų uosto direkcijos atstovė ryšiams su visuomene Nijolė Dvarionaitė.

„Kol kas laivyba vyksta įprastai, vėjas nėra labai stiprus, gūsiai siekia 15-17 metrų per sekundę, bet naktį jo stiprumas gali viršyti jau 20 metrų per sekundę, o dieną gali pasiekti 28-32 metrų per sekundę“, - pridūrė ji.

Sinoptikas Vytautas Sakalauskas sako, jog sekmadienį stiprėjantis vėjas pirmadienį dar labiau sustiprės, o jūroje jis gali pasiekti iki 32 metrų per sekundę.

„Vakaruose jau stiprėja vėjas ir prie jūros jis jau pasiekė 15 metrų per sekundę ir toliau stiprės. (...) Rytoj rytą vakarų Lietuvoje kai kur iki 21-26 metrų per sekundę, o štai prie jūros - virš jūros jis turėtų įsismaginti iki 28-32 metrų per sekundę. Taigi, stipriausia vėjas turėtų būti virš jūros, o pakrantėje irgi 28 - kai kur 25 metrai per sekundę, taip, tai stiprus vėjas“, - LRT radijui sakė V.Sakalauska