Visgi savaitgalį visoje šalyje temperatūra dar šiek tiek kils aukščiau, tad dideli šalčiai jau nebegąsdins.

Ketvirtadienį daug kur numatomi tai trumpesni, tai ilgesni pragiedrėjimai. Šalčiausia vėl bus šiaurės rytų Lietuvoje, kur nakties ir ryto valandomis šals iki –20 laipsnių. Pietvakariniuose šalies rajonuose numatomas nedidelis sniegas. Pūs silpnesnis rytų vėjas, tad ir orai nebus tokie žvarbūs. Vilniuje dangus bus giedras. Naktį ir ryte temperatūra nukris iki –14–13 laipsnių. Dienos metu bus apie –10–8 laipsnius šalčio. Kauno apylinkėse vyraus nedidelis debesuotumas. Pirmoje paros pusėje termometrai fiksuos –10–9 laipsnius šalčio. Dieną temperatūra svyruos tarp –7–5 laipsnių. Šiauliuose nakties ir ryto valandomis numatomas debesuotumas, šals iki –12 laipsnių. Įdienojus dangus bus saulėtas, temperatūra sieks – 8–6 laipsnius šalčio. Pajūryje vyraus apniukęs peizažas. Naktį ir ryte bus apie –8, dieną apie –5–3 laipsnius šalčio.

Penktadienio naktį daug kur temperatūra išsilaikys panaši, tik įdienojus ji visur sparčiai kils. Šiaurės rytiniuoe rajonuose šaltis pamažu atlėgs, o štai pietrytinėje šalies dalyje naktį gali atšalti ir smarkiau. Daugelyje rajonų tarp debesų žvilgčios saulė, tik rytiniame šalies pakraštyje debesų šydas bus vos storesnis. Vilniaus apylinkėse, naktį ir ryte, termometrai fiksuos –15–14, dieną –7–5 laipsnius šalčio. Kaune pirmoji paros pusė bus giedra, šals iki –12 laipsnių. Dienos metu dangumi keliaus debesys, šaltis svyruos nuo –7 iki –4 laipsnių. Šiauliuose didžiąją paros dalį bus giedra. Nakties ir ryto valandomis bus apie –12, dieną apie –8–5 laipsnius šalčio. Pajūryje taip pat išsisklaidys debesys. Pirmoje paros pusėje temperatūra nukris iki –8–7 laipsnių. Įdienojus vyraus –5–3 laipsnių šaltukas.

Šeštadienį pūs silpnas rytų vėjas, išaugs debesuotumas, kai kur gali ir pasnigti. Numatoma aukštesnė temperatūra. Vilniaus ir Kauno apylinkėse numatomas apniukęs dangus. Naktį ir ryte bus apie –7–6, dieną apie –5–4 laipsnius šalčio. Šiauliuose dangumi plauks debesys. Nakties ir ryto metu šals iki –7, įdienojus iki –5 laipsnių. Pajūryje vyraus nepastovus debesuotumas, pūs kiek smarkesnis vėjas. Pirmoje paros pusėje termometrai rodys –6–5, dieną –4–3 laipsnius šalčio.

Sekmadienį pasisuks pietryčių vėjas, didesnių pokyčių nenumatoma. Vilniuje ir Kaune dangų gaubs debesys. Nakties ir ryto metu bus apie –6, dieną apie –4 laipsnius šalčio. Šiaulių apylinkėse pirmoji paros pusė bus apniukusi, termometrai fiksuos –6 laipsnius šalčio. Dienos metu debesys trauksis, šals iki –4–3 laipsnių. Pajūryje nakties ir ryto valandomis vyraus debesuotumas, bus apie –5 laipsnius šalčio. Dieną nušvis saulė, temperatūra sieks –3 laipsnius šalčio.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , pirmadienį šalyje išsilaikys labai panašūs orai, o nuo antradienio temperatūra sparčiai kils, tad jau galime sulaukti ir šilumos.