Tačiau opozicijos atstovams pareikalavus skelbti pertrauką iki kito posėdžio, projekto pateikimas nukeltas antradieniui. Už tai balsavo 56 Seimo nariai, prieš buvo 55, 11 susilaikė.

Pagal „valstiečių“ ir socialdemokratų siūlomas pataisas, Seime turėtų dirbti 16 komitetų – vienu daugiau nei ankstesnėje kadencijoje. Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas būtų dalijamas į dvi dalis, įkuriant naują Kultūros komitetą. Jo vadovu numatyta skirti Valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovą Ramūną Karbauskį.

Anksčiau nauji valdantieji planavo naikinti Informacinės visuomenės plėtros komitetą, jį prijungiant prie Ekonomikos komiteto, tačiau nuspręsta jį palikti, tik pervadinti į Inovacijų ir technologijų komitetą.

Statuto pataisos numato, kad Inovacijų ir technologijų komitetas bus atsakingas už rengimą tų projektų, kurie bus susiję su informacine visuomene, skaitmenine ekonomika, inovacijomis, technologine pažanga, valstybės technologinį modernizavimu, komunikacijų valdymu.

Kartu siūloma galimą Seimo pirmininko pavaduotojų skaičių mažinti nuo septynių iki penkių. Kadenciją baigusiame Seime dirbo šeši pavaduotojai.

Taip pat iš Statuto būtų braukiama nuostata, kad Seimo pirmininko pavaduotojams ir opozicijos lyderiui pagal pareigas priklauso tarnybinis automobilis su vairuotoju. Tarnybinis transportas pagal pareigas priklausytų tik Seimo pirmininkui.