Pasak KAM pranešimo, ketvirtadienį antipiratinėje operacijoje Somalio krantų dalyvausiantys Lietuvos kariai baigė pasirengimą ir į misiją planuojama išvyks liepos pabaigoje.

"Ši Lietuvos karių grupė prie Somalio krantų užduotis vykdys beveik visą antrąjį šių metų pusmetį - nuo rugpjūčio iki gruodžio mėnesio. Misijos metu kariai su savo ginkluote ir įranga nuo piratų išpuolių saugos Pasaulio maisto programos laivą, iš Kenijos gabenantį maisto siuntas į Somalį. Laivo apsaugą lietuviai perims iš šiuo metu ją vykdančių Suomijos karių", - teigia ministerija.

Antipiratinėje operacijoje dalyvausiančioje Lietuvos kariuomenės autonominėje laivų apsaugos grupėje - 16 karių, iš jų 14 iš Mechanizuotosios pėstininkų brigados "Geležinis Vilkas" Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono, du - iš Karo medicinos tarnybos.

Grupei vadovauja Algirdo bataliono karininkas kapitonas Aivaras Pliatkus.

Tai bus didžiausias Lietuvos indėlis Europos Sąjungos vadovaujamose karinėse misijose ir pirmoji jūrinė operacija, kurioje dalyvaus Lietuvos kariai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)