Iš viso olimpiečiams ir jų treneriams bei pagalbininkams premijuoti reikia 3 milijonų 993 tūkstančių litų. Finansų ministerijos skaičiavimu, 2,6 milijono litų gali skirti Kūno kultūros ir sporto departamentas iš jam šiemet valstybės biudžete numatytų lėšų, Eltai sakė finansų ministro patarėja Rima Kaziliūnienė. Likusią sumą turės pridėti Vyriausybė iš savo rezervo fondo, nes olimpiečių rezultatai pranoko lūkesčius ir premijavimui šiemet numatytą lėšų sumą.

Kūno kultūros ir sporto departamento direktoriaus pirmasis pavaduotojas Arūnas Kazlauskas Eltai sakė, kad Olimpiadoje ne komandinėse varžybose pirmąją vietą iškovojęs disko metikas Virgilijus Alekna ir šaulė Daina Gudzinevičiūtė gaus po 400 tūkstančių litų, bronzos medalius pelniusios dvi irkluotojos bei viena dviratininkė - po 150 tūkst. Lt. Du sportininkai- baidarininkas ir penkiakovininkas - užėmę septintąsias vietas, premijuojami po 30 tūkst. Lt, aštuntą vietą pelnęs vienas imtynininkas - 20 tūkst. Lt. Vienas boksininkas, pasidalinęs 5-8 vietomis, turėtų gauti 37,5 tūkst. Lt. Treneriams skiriamos 50 procentų sportininko gauto piniginio prizo išmokos.

Piniginiai prizai trečiąją vietą iškovojusiai vyrų krepšinio rinktinei bus nustatyti tokia tvarka: 1,8 mln. Lt (premija už vieną bronzos medalį 150 tūkst. Lt padauginta iš žaidėjų - dvylika - skaičiaus) dalijama pagal indėlį žaidimo ir pasirengimo metu tarp sportininkų, trenerių, masažuotojų, mokslininkų. A.Kazlausko teigimu, premijoms skirta suma bus paskirstyta kartu su komandos treneriu, kapitonu ir Krepšinio federacijos prezidentu.