Neoficialiais duomenimis, antrasis nušautas žmogus yra vietos ūkininko ir veterinaro B.M. sūnus Darius, kuris galėjo būti užmezgęs romaną su vicemero žmona Nijole. Teigiama, kad moteriai nieko nenutiko.

Šiuo metų įvykio vietoje dirba policijos pareigūnai.

Pranešama, kad abu kūnai su šautinėmis žaizdomis rasti A. Andruškevičiaus namuose. Kol kas jokių įvykio versijų policija nepatvirtina.

Policijos pareigūnai praneša, kad įvykio vietoje rasti du skirtingi pistoletai, kurie abu priklausė vicemerui A. Andruškevičiui.

Įvykio vietoje dirba kriminalistai

Įvykio vietoje esantis DELFI žurnalistas informavo, kad namo, kuriame gyveno A. Andruškevičius su žmona, įėjimas užtvertas „Stop“ juosta.

Aplink – keli policijos pareigūnų automobiliai. Įvykio vietoje šiuo metu dirba kriminalistai.

Vienas kūnas gulėjo namo vidiniame kieme. Prie namo, kuriame įvyko dviguba tragedija, atskubėjo ir nušautojo vyro Dariaus tėvas B.M.

Artimiausi A. Andruškevičius kaimynai teigia, kad tuo metu, kai įvyko tragedija, jų namie nebuvo.

Kūnus vėliau išvežė specialus transportas, kurį raudodama palydėjo senyvo amžiaus moteris.

K. Lančinskas: namuose aptikti du ginklai, abu buvo panaudoti

Policijos duomenimis, 13 val. 9 min. Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo pranešimą, kad Šalčininkų rajono savivaldybėje, Eišiškėse, rasti 1964 m. ir 1977 m. gimusių vyrų kūnai su šautinėmis žaizdomis.

Šalčininkų savivaldybėje DELFI patvirtino apie vicemero žūtį. Rajono meras komandiruotėje Lenkijoje, kitų rajono vadovų savivaldybėje taip pat nebuvo.

Vicemero namuose aptikti du pistoletai, abu jie buvo panaudoti nelaimės dieną, sako Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas.

„Du ginklai, du kūnai, dirbame, apklausinėjame. (...) Pirminiais duomenimis, abu ginklai panaudoti tą dieną. Tai du pistoletai“, - BNS penktadienio vakarą sakė sostinės policijos vadovas.

Pirminiais duomenimis, pasak jo, tai nebuvo susišaudymas - ginklus panaudojo vienas asmuo.
Paklaustas, ar yra žinoma, kas panaudojo ginklus, K.Lančinskas sakė: „Kol kas dar šitą klausimą palikime atvirą“.

Ginklai buvo laikomi teisėtai, tačiau kam jie buvo išduoti, K.Lančinskas pasakyti kol kas negalėjo.
Penktadienį A.Andruškevičiaus ir kito asmens lavonai su šautinėmis žaizdomis rasti vicemero namuose Eišiškių seniūnijoje Šalčininkų rajone.

K.Lančinskas sakė, kad penktadienį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo. Paklaustas, ar įvykyje galėjo dalyvauti trečias asmuo, jis teigė negalintis į tai atsakyti.

„Reikia išsamesnės įvykio vietos apžiūros“, - nurodė Vilniaus apskrities policijos viršininkas.
Pareigūnas teigė, kad policija yra išsiaiškinusi pirmines įvykio versijas, tačiau jų nedetalizavo.

Iš kolegės lūpų - tragedijos versija

DELFI nepavyko susisiekti nei su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininku europarlamentaru Valdemaru Tomaševskiu.

Komentuoti šios situacijos nenorėjo ir Eišiškių klebonas kunigas Tadeuš Matulianec.

Šalčininkų rajono savivaldybės tarybos narys, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Henrik Tomaševič DELFI sakė pastaruoju metu su A. Andriuškevičiumi bendravęs, tačiau tokios nelaimės tikrai nenujautęs.

„Nežinau, kodėl tai galėjo nutikti. Pastaruoju metu jis pernelyg nesiskundė nei problemomis šeimoje, nei darbe. Tai buvo tikrai netikėta. 100 proc. netikėta. Jei būtų buvę galima nujausti ką, būtų buvę galima pasikalbėti, įspėti. Sunku komentuoti dabar. Jis buvo mėgiamas kolega, bendravo su dauguma žmonių“, – sunkiai žodžius rinko H. Tomaševič.

Darbo partijos Šalčininkų rajono tarybos narė Dalia Jankelaitienė DELFI teigė, kad, jos turimais duomenimis, A. Andruškevičius penktadienį nušovė žmonos Nijolės meilužį ir nusišovė pats. Pasak jos, Eišiškėse niekam ne naujiena, kad moteris buvo užmezgusi romaną su vietinio ūkininko sūnumi.

„Eišiškiečiai kaimynai patvirtina tai, kad jis buvo išvažiavęs, kad grįžo, nes jam kažkas pranešė, jog žmonos meilužis yra pas jį namuose. Ir taip įvyko. Eišiškių miestelis nedidelis, tie meilės ryšiai buvo vieša paslaptis. Jo žmona yra gerokai jaunesnė“, - sakė moteris.

Pasak D. Jankelaitienės, A. Andruškevičiaus galimai nušautas asmuo yra vietinio ūkininko sūnus, kuris turi kitą šeimą su vaikais. „Jo tėvai gana žinomi Eišiškėse“, - sako moteris.

D. Jankelaitienė teigia, kad A. Andruškevičius buvo ūmaus būdo ir gana greitai susinervindavo. „Turbūt, ko gero, pasikarščiavo. Visi sako, kam to reikėjo...“, - apgailestavo moteris.

A. Andruškevičius savo kandidato anketoje, kurią pateikė Vyriausiajai rinkimų komisijai dalyvaudamas rinkimuose, nurodė, kad su žmona Nijole turi du vaikus.

Pasak pašnekovės, A. Andruškevičiaus žmonai, regis, nieko nenutiko: „Ne, tikrai niekas nieko tokio nesako, atrodo, nieko jai nenutiko. Ji turėjo būti, juk tas vyriškis nebūtų atėjęs. Bet apie ją nieko nesako. Aš kalbėjau su žmogumi, kuris ten dalyvavo, kai greitoji atvažiavo“.

Kitas vyras - socialdemokrato sūnus

DELFI turimais duomenimis, nušautasis vyras yra vietos ūkininko, veterinaro B. M., priklausančio Lietuvos socialdemokratų partijai, sūnus Darius. Tokią informaciją patvirtino atstovai iš socialdemokratų.

Informaciją patvirtino ir nušauto vyro tėvas, bet dėl įvykusios tragedijos atsisakė kalbėti plačiau.

„Šiandien jūs netrukdykit manęs. Aš – tragedijoj“, – tepasakė jis.

Šalčininkų meras apie žuvusį kolegą: man sunku suvokti

Šalčininkų meras Zdzislavas Palevičius iš Lietuvos lenkų rinkimų akcijos teigia, kad A. Andruškevičius buvo didelę patirtį turintis, geras ir inteligentiškas žmogus.

Savivaldybės vadovas BNS teigė, kad jam sunku suvokti, kodėl įvyko ši nelaimė.

„Labai geras buvo žmogus, pareigingas, atsakingas, geras vicemeras. Jis buvo inteligentiškas žmogus su patirtimi ir politinėje, ir visuomeninėje veikloje. Buvo labai gera kartu dirbti“, - sakė Z. Palevičius.

„Čia labai didelė tragedija visiems ir man dėl to labai gaila. Man sunku suvokti, kodėl taip nutiko“, - pridūrė jis.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijai priklausęs A. Andruškevičius gimė 1964 m. Eišiškėse. 1989 m. jis baigė Vilniaus inžinerinį statybos institutą, įgijo pramoninės ir civilinės statybos specialybę.

A. Andruškevičius trejus metus tarnavo sovietinėje kariuomenėje, vėliau dirbo Versekos tarybiniame ūkyje, nuo 1992 m. buvo vieno ūkio savininkas, taip pat dirbo Eišiškių vidurinėje mokykloje.

Nuo 2007 m. jis buvo renkamas į Šalčininkų rajono savivaldybės tarybą, o nuo 2009 m. dirbo šios savivaldybės vicemeru.

Šiais metais A. Andruškevičius dalyvavo Seimo nario rinkimuose Varėnos-Eišiškių rinkimų apygardoje.

Psichologinės pagalbos tarnybaTelefono numerisDarbo laikas
Jaunimo linija
Budi savanoriai konsultantai
8 800 28888I-VII
visą parą
Vaikų linija
Budi savanoriai konsultantai, profesionalai
116 111I-VII
11:00 - 21:00
Linija Doverija (parama teikiama rusų kalba)
Budi savanoriai konsultantai. Pagalba skirta paaugliams ir jaunimui.
8 800 77277I-V
16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
8 800 66366I-VII
10:00 - 21:00
Vilties linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
116 123I-VII
visą parą

Skambučius į visas linijas apmoka Socialinės apsaugos ir darbo ministerija iš Valstybės biudžeto lėšų.

Emocinė parama internetu

„Vaikų linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.ltAtsako per dvi dienas
„Jaunimo linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.jaunimolinija.lt/internetasAtsako per dvi dienas
„Vilties linija“Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.comAtsako per tris darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.ltAtsako per tris dienas

Krizių įveikimo centre (Olandų g. 19 - 2, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Darbo laikas: I, III, V 16.00–20.00

Visa papildoma informacija – puslapyje www.klausau.lt