Apie tai pranešama Nuosaikiųjų konservatorių frakcijos pranešime spaudai.

A. B artkaus teigimu, pelningai dirbęs LTB per šių metų antrąjį ketvirtį labai įtartinai tapo nuostolingas - per tris mėnesius patyrė 53 mln. litų nuostolių.

"Seimo nariams nesuprantama šių nuostolių prigimtis, nesuprantama, kodėl to nematė Finansų ministerija, Lietuvos bankas ir tarptautiniai auditoriai, kasmet atlikdami inspektavimus ir auditą. Gal taip suinteresuoti asmenys siekia įtartinų tikslų", rašoma pranešime.

A. Bartkaus žiniomis, 53 mln. litų nuostolių (29 mln. litų beviltiškų paskolų ir 24 mln. litų dirbtinai užaukštintos vertės turto) yra nurašoma visu 100 proc., tuo tarpu pagal Lietuvos banko ir tarptautinio audito reikalavimus tokios grupės (penktos) paskolos nurašomos apie 60 proc.

"Galima teigti, kad per tris šių metų antrojo ketvirčio mėnesius banke buvo blogai administruojamos paskolos ir dirbtinai perkeliamos į 5-tą beviltiškų paskolų grupę", mano parlamentaras. Pasak jo, bankui lengva ranka nurašius paskolas, apie tai sužinoję paskolų gavėjai vengia atsiskaityti su banku, slepia užstatytą turtą, nebėra atsakingi už paskolų grąžinimą bankui.

A. Bartkaus nuomone, negalima taikstytis su tokia banko savininkų ir vadovų veikla, be to, neatsakingas LTB valdybos ir tarybos darbas kompromituoja, menkina ir nuvertina banką prieš jo privatizavimą.

A. Bartkus paprašė Valstybės kontrolę patikrinti specialiųjų atidėjimų pagrįstumą, padaryti atitinkamas išvadas ir informuoti Seimą.