A. Balsienė po pasirašymo ceremonijos pareiškė, jog viena iš priežasčių, kodėl LDS pasirinko bendradarbiavimą su NKS, yra tai, jog jos pirmininkas G. Vagnorius, būdamas premjeru, "visada ištesėdavo tai, ką pažadėdavo".

BNS žiniomis, A. Balsienė ir dar keletas LDS narių dalyvaus rinkimuose į Seimą nuosaikiųjų konservatorių sąraše daugiamandatėje apygardoje. A. Balsienė neigė, jog memorandumo pasirašymas susijęs su rinkimais.

Rinkimai į Lietuvos Seimą įvyks spalio 8 dieną, ir daugelis juose dalyvausiančių partijų jau susitarė ar baigia tartis dėl partnerystės per rinkimų kampaniją.

G . Vagnorius žurnalistams teigė, jog NKS ir LDS bendradarbiavimo memorandumas yra svarbus tuo, jog jame pritariama ūkio augimui ir darbo vietų kūrimui. Paklaustas, kuo šiame memorandume išvardyti pasiūlymai skiriasi nuo kitų partijų, jis atsakė: "pagrindinis skirtumas yra tas, jog mes žinome kaip tai daryti".

G. Vagnorius teigė nematąs prieštaravimo, jog prieš 1996 metais įvykusius Seimo rinkimus konservatoriai, kurių vienu iš lyderiu jis buvo, pasirašė bendradarbiavimo memorandumą su Bronislovo Lubio vadovaujama Pramoninkų konfederacija.

Nuosaikiųjų konservatorių pirmininkas taip pat teigė negirdėjęs, jog jo partiją ar Lietuvos darbininkų sąjungą remtų Bronislovo Lubio vadovaujama Lietuvos pramoninkų konfederacija.

NKS anksčiau yra pranešusi, jog dėl bendradarbiavimo rinkimuose taip pat tariasi ir su verslininkų organizacijomis.

LDS buvo įkurta 1989 metais. Pasak A. Balsienės, šiuo metu Lietuvoje yra 52 tūkstančiai LDS narių, mokančių nario mokestį. Organizacijos struktūra sudaryta teritoriniu ir šakiniu pagrindu. Ji veikia 32 rajonuose ir turi 12 pramonės šakų atstovų, daugiausia iš transporto ir lengvosios pramonės.

NKS šį pavasarį įkūrė G. Vagnoriaus šalininkai, atskilę nuo Tėvynės Sąjungos (Lietuvos Konservatorių). Partija turi per tūkstantį narių.