Šios pratybos buvo pirmasis visos šalies mastu vykęs išbandymas 2500 karių turinčioms naujosioms Lietuvos greitojo reagavimo pajėgoms, kurios buvo suburtos kilus krizei Ukrainoje.

Jų paskirtis yra kovoti su tokiomis hibridinio karo grėsmėmis kaip ginkluoti protestai, aerodromų ir ginklų saugyklų užgrobimai bei netikėti „žaliųjų žmogeliukų“, gaunančių nurodymus iš toli, pasirodymai.

Nuo tada, kai Rusija okupavo Krymo pusiasalį ir kai 2014 metų pavasarį Ukrainos rytuose kilo konfliktas, Lietuva su nerimu stebi Maskvą. Daug kas sostinėje Vilniuje mano, kad jų šalyje taip pat gali būti surengtas Ukrainos pobūdžio karinis įsiveržimas, kuriam diriguotų Rusija.

Pateikdami informaciją apie Lietuvą, „VICE News“ rašo, jog Lietuva yra buvusi antraeilė Sovietų sąjungos respublika, kuri turi bendrą sieną su itin militarizuotu Rusijos Kaliningrado anklavu.

Reportažo anonso aprašyme rašoma, kad Kaliningrade dislokuota Rusijos Baltijos jūros flotilė, anklavą praėjusiais metais tiesiog užplūdo ginklai ir kariai.

Iš Kaliningrado Rusija rengia karines pratybas, kuriose dalyvauja tūkstančiai kareivių, šimtai karinių transporto priemonių ir dešimtys karo laivų. Į tai reaguodama Lietuva taip pat mobilizuoja savo pajėgas.