Pagal Vidaus reikalų ministerijos parengtą pataisą, bandymo papirkti rinkėją pinigais, dovanomis ar psichologiniu spaudimu faktas būtų laikomas pakankamu įrodymu ir teisėsaugos pareigūnams nereikėtų įrodinėti, kad perkantysis balsus iš tiesų paveikė rinkėjo valią.

Premjeras Algirdas Butkevičius teigė nežinąs, ar į rudens sesiją susirinkę Seimo nariai spės priimti pataisas, kad jos galiotų jau spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

„Tai priklausys nuo Seimo (...), jeigu (Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, – ELTA.) į darbotvarkę įtrauks šį klausimą, tikrai bus priimtos pataisos“, – po Vyriausybės posėdžio kalbėjo A. Butkevičius.

Vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas anksčiau yra minėjęs, kad dėl būtinybės įrodyti pakeistą rinkėjo valią balsavimo metu daugelis papirkinėtojų lieka nenubausti net ir esant akivaizdiems įrodymams.

Birželio pabaigoje trys institucijos – Vyriausioji rinkimų komisija, Teisingumo ministerija ir Vidaus reikalų ministerija – taip pat pasirašė bendradarbiavimo kovojant su rinkėjų papirkinėjimu memorandumą. Teisingumo ministras Juozas Bernatonis tuomet teigė, kad ateityje reiktų kelti ne tik balsų pirkėjo, bet ir pardavėjo atsakomybės klausimą.