Antradienį NSGK narių Rasos Juknevičienės ir Arvydo Anušausko iniciatyva Giraitės ginkluotės gamyklos privatizavimo klausimas buvo svarstomas uždarame komiteto posėdyje. 2000 m. pradėjusi veikti įmonė valstybei yra skolinga apie 13 mln. eurų už statybai ir technologijai įsigyti skirtas lėšas.

"Tų skolų tempimas per ilgą laiką, neturėjimas aiškaus plano, kada bus grąžintos tos skolos, verčia ieškoti investuotojų - ar dalį įmonės, ar ją visą išnuomoti, ar dalį akcijų parduoti. Dar šiandien nėra jokio sprendimo, mes supratome, kad Vyriausybė ieško būdų, kaip pagerinti gamyklos finansinę būklę", - Eltai po posėdžio teigė A. Paulauskas.

Kol kas nėra aišku, kokią dalį gamyklos valstybė norėtų perleisti privačiam investuotojui. Anot A. Paulausko, būtų idealu, jeigu Vyriausybė išlaikytų 100 proc. akcijų, tačiau svarbiausias NSGK keliamas tikslas - gamyklos veiklos tęstinumas bet kokiomis sąlygomis.

"Mūsų buvo pagrindinis reikalas, kadangi ta įmonė yra svarbi nacionaliniam saugumui, kad būtų išlaikyta šaudmenų gamyba, kad būtų išlaikyta pati įmonė, - teigė komiteto pirmininkas. - Stebėsime tą procesą, žiūrėsime, kokios bus suformuluotos sąlygos privatizacijai".

Giraitės ginkluotės gamykla į privatizuojamų objektų sąrašą buvo įtraukta vasario 11 d. Vyriausybės posėdžio sprendimu. Įmonė įkurta 2000 metais, ji įtraukta į Lietuvos nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų sąrašą. Giraitėje gaminami nedidelio kalibro šoviniai, kurių didžioji dalis parduodama NATO šalių karinėms pajėgoms, specialiosioms struktūroms ir institucijoms.

2013 m. gamyklos metų apyvarta viršijo 6 mln. eurų, grynasis pelnas iki mokesčių siekė 753 tūkst. eurų.