Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, penktadienį viešėjusi Paryžiuje, su N. Sarkozy pasirašė pirmąjį abiejų šalių istorijoje susitarimą dėl strateginės partnerystės.

Nuotraukose, kuriose užfiksuota, kaip abiejų šalių vadovai deda parašus ant dokumento ir sveikina vienas kitą po šios procedūros, aiškiai matyti aukštyn kojom greta Prancūzijos bei Europos Sąjungos vėliavų pakabinta Trispalvė.

Vakarų Prancūzijoje esantis Brissaco miestelis, kur rugpjūčio pabaigoje vyko Europos oro balionų čempionate, pasipuošė jo dalyvių šalių vėliavomis. Vienos parduotuvės lange Trispalvė taip pat buvo pakabinta aukštyn kojom. Net varžybų organizatoriai vertikaliai Lietuvos vėliavą pakabino ne taip, kad kairėje pusėje būtų geltona juosta, viduryje – žalia, o dešinėje – raudona. Paprašyti ištaisyti klaidą jie Trispalvę tuoj pat perkabino.

Klaidos nepavyko išvengti ir rašant Lietuvos pavadinimą ant lentelės, kurią vaikai nešė per čempionato atidarymą prieš mūsų šalies oreivių automobilius. Angliškai jos pavadinimas buvo parašytas ne „Lithuania", o „Lithunia".