"Mūsų bendražygės yra drąsios, nesavanaudės ir ryžtingos moterys, gyvenančios ir dirbančios atitinkamai Šilalėje ir Šalčininkuose. Esu įsitikinęs, kad tik savo apygardoje gyvenantis ir dirbantis žmogus gali geriausiai atstovauti rinkėjus", - išplatintame pranešime cituojamas Naujosios sąjungos pirmininkas Artūras Paulauskas.

Pareiškinius dokumentus dalyvauti pakartotiniuose Seimo rinkimuose minėtose apygardose Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) jau yra pateikę konservatorių, "tvarkiečių"ir socialdemokratų ir Liberalų sąjūdžio kandidatai.

Valdantieji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai Šilalės-Šilutės rinkimų apygardoje kelia Šilalės vicemero Jono Gudausko kandidatūrą, Vilniaus-Šalčininkų apygardoje - Lietuvos tūkstantmečio gimnazijos direktoriaus Vidmanto Žiliaus kandidatūrą.

Opozicijos partija "Tvarka ir teisingumas" Šilalės-Šilutės apygardoje kandidatu į Seimo nario vietą kelia Šilalės skyriaus pirmininko Remigijaus Žemaitaičio kandidatūrą, Vilniaus-Šalčininkų apygardoje kandidatuos Vilniaus rajono skyriaus vadovė Janina Šimkuvienė.
Opoziciniai socialdemokratai Šilalės-Šilutės rinkimų apygardoje kelia Valstybės tarnybos departamento direktoriaus Osvaldo Šarmavičiaus kandidatūrą, Vilniaus-Šalčininkų apygardoje - Europos Parlamento nario Justo Vinco Paleckio padėjėją Darių Skusevičių.

VRK pareiškinius dokumentus įteikė ir Liberalų sąjūdžio Šilutės skyriaus narys Jonas Purlys, kandidatuosiantis Šilalės-Šilutės vienmandatėje rinkimų apygardoje, ir partijos Vilniaus rajono skyriaus pirmininkas Renatas Saladžius, kandidatuosiantis Vilniaus-Šalčininkų apygardoje.
Šilalės - Šilutės apygardoje ketina varžytis ir neparlamentinės Pilietinės demokratijos partijos vadovas Algimantas Matulevičius.
Dokumentų priėmimas baigiamas spalio 12-ąją.

Pakartotiniai rinkimai lapkričio 15 dieną bus rengiami, nes minėtose apygardose išrinkti Seimo nariai Valdemaras Tomaševskis ir Zigmantas Balčytis laimėjo rinkimus į Europos Parlamentą.