Jam tokie kaltinimai pareikšti po to dar būdamas Kultūros paveldo departamento (KPD) Klaipėdos teritorinio padalinio vadovu atsisakė suderinti žemės sklypo Herkaus Manto g. 11 detalųjį planą, pagal kurį čia naujų pastatų statybas planavo UAB "Investicijų kvadrantas". Praėjusių metų vasarį planą suderinti N. Puteikį neskundžiamu sprendimu įpareigojo Vyriausiasis administracinis teismas. Tačiau ir jo Seimo narys nevykdė, už tai jam iškelta baudžiamoji byla, rašo VE.lt.

Prokuroras parlamentarui prašė skirti piniginę 40 MGL dydžio baudą. Įtariamasis bylos nagrinėjimo metu savo kaltę neigė.

Tačiau teismas konstatavo, jog N. Puteikio veiksmuose inkriminuojamų nusikalstamų veikų požymių nebuvo, jis elgėsi pagal įstatymus ir teisėtai. Konstatuota, kad detaliojo plano jis nederino teisėtai, mat jame numatytos statybos neatitiko dar 2006 metais KPD patvirtintų planavimo sąlygų. Nurodydamas priežastis, kodėl nederina detaliojo plano, N. Puteikis negalėjo nevykdyti teismo sprendimo, konstatavo teisėja Ingrida Krušienė.

"Niekaip nevertinu šio sprendimo. Patyrėme didžiulius nuostolius - mokame bankui palūkanas už suteiktą kreditą, o projektas stovi", - po posėdžio sakė UAB "Investicijų kvadrantas" direktorius Darius Anužis.

"Sprendimas įrodo, kad gyvename Europoje, džiaugiuosi, kad teismas atsižvelgė į svarbius akcentus", - teigė N. Puteikis.

Jis su D. Anužiu po posėdžio dar aiškinosi detaliojo plano bei statybų planavimo sąlygas, o verslininkas dar kartą priminė, jog šis prašė paramos jo atstovaujamai konservatorių partijai, ir tik sulaukęs neigiamo atsakymo atsisakė pritarti statyboms.

Kaip ir ankstesnio posėdžio metu, N. Puteikį į teismą atlydėjo bei jį palaikė visuomeniniai aktyvistai. Paskelbus sprendimą jie teismo salėje ėmė ploti, aukštinti politiką bei teisėją.