Aktyvistai, nešini seksualinių mažumų atributika, nusprendė mojuoti vėliavomis merui po langais ir surengti mini eitynes jo kieme, nes būtent tokį kvietimą išskaitė politiko viešuose pasisakymuose.

„Jeigu tai nors kiek padėtų išspręsti konfliktą, kviečiu ne tik prie mano namų, bet ir į mano namo kiemą“ - socialiniame tinkle „Facebook“ rašė Vilniaus meras A. Zuokas.

A. Zuokas savo žinute „Facebook“ sureagavo į Lietuvos gėjų lygos vadovo Vladimiro Simonko išreikštą nusivylimą savivaldybės sprendimu neleisti seksulinėms mažumoms organizuotai pražygiuoti Gedimino prospektu. Tuomet jis užsiminė, kad liepos 27 d., jei nebus išduotas leidimas, mažos grupelės piketuos įvairiose miesto vietose, tame tarpe - ir prie A. Zuoko namų.

Artūras Rudomanskis, Tolerantiško jaunimo asociacijos valdybos pirmininkas, DELFI papasakojo, kad "svečius" į kiemą įleido A. Zuoko sūnus, mero nebuvo. „Mes nusprendėme, kad vietos eitynėms mero kieme tikrai neužteks, bet mielai pasinaudotume kvietimu vakarėliui po eitynių“, - teigė A. Rudomanskis.

Akcijos organizatoriai aiškino, kad sureaguoti į mero kvietimą nutarė būtent birželio 29-ąją, kuomet yra minimos „Stonewall“ (lūžio taškas LGBT judejime, žymintis lygių teisių pripažinimo ir diskriminacijos seksualinės orientacijos pagrindu teisinio, politinio ir socialinio nepriimtinumo pradžią) metinės.

„Šia proga norime patikrinti ar nesugrius valstybės institucijos ir ar nepavirs visi vaikai homoseksualais dėl to, kad keletas žmonių praeis su vaivorykštės vėliavomis“, - ironizuoja akcijos rengėjai.

DELFI primena, kad seksualinių mažumų eitynių organizatoriai apskundė teismui Vilniaus valdžios draudimą žygiuoti Gedimino prospektu.