Per susitikimą vyravusios pokalbio temos šiek tiek priminė pašnekesius, kuriuos įprasta girdėti senelių namuose. Mat susitikimas, prasidėjęs pamąstymais apie ungurius, baigėsi šnekomis apie šortus bei gyvulio ir galvijo skirtumus. Bene konstruktyviausias šio specifinio renginio momentas buvo tai, kad, grįžęs į JAV, ponas Kęstutis išeivijos spaudoje žadėjo parašyti tikrą tiesą apie V.Šustauską.

Kauno garbės atstovavimo pareigybės įsteigimą dar praėjusio dešimtmečio viduryje savo sprendimu įsteigė tuometinė Kauno miesto valdyba. Neseniai miesto savivaldybę aplankė ir Kauno garbės atstovas Los Andžele Gediminas Leškys. Tuomet svečias V.Šustauskui įteikė šio JAV miesto mero Richardo J.Riordano draugystės pažymėjimą. Tačiau vakarykščio susitikimo metu jokių oficialių draugystę įteisinančių dokumentų įteikta nebuvo. Paspaudęs mūsiškio mero ranką, K.K.Miklas iškart prakalbo apie tai, kad važiuodamas į Kauną jis pirmąkart valgęs lietuviško ungurio.

"Gal ten pas jus gyvates vietoje ungurių pardavinėja?" - nuogąstavo V.Šustauskas. Anot svečio, su Kaunu Los Andželą siejanti "seserystės" gija, tuo tarpu su Niujorku - draugystės saitai. K.K.Miklo teigimu, dėl šio draugystės reikalo jis kalbėjęsis su "didžiausio pasaulio miesto" meru, kurio dešimties minučių priėmimo laukęs mėnesį.

Garbės atstovas kalbėjo, jog Niujorko meras nežinojo, kur ta Lietuva, ir niekaip negalėjo suprasti, kas tai per municipalinis reiškinys, vadinamas laikinąja sostine. Pasakojimų apie ją JAV miesto vadovas "klausėsi išsižiojęs". "Jam buvo labai nuostabu girdėti, kad lenkai buvo okupavę Vilnių, nes okupacija amerikiečiams nežinomas dalykas.

Niujorko meras buvo girdėjęs apie kažkokį lietuvį, vardu "Landsbergas". Tačiau nieko daugiau apie mūsų kraštą negalėjo pasakyti. Pokalbio JAV metu buvo diskutuota ir apie tai, kuo Niujorkas gali padėti Lietuvai ir ypač Kaunui. Iš pradžių ketinta siųsti senų autobusų, tačiau vėliau nutarta, jog to transporto atgabenimas kainuos labai brangiai. Galop su Niujorko meru buvo kalbėta pagalbos policijai tema, bet vėlgi konkrečiai nieko nesusitarta, nes amerikiečiai tokiam "draugavimui" neturį pinigų.

Miesto galvai svečias atviravo, jog girdėjęs, kad Kauno policija yra labai korumpuota. "O ką, jums tai naujiena?" - nusistebėjo V.Šustauskas. Pagaliau įtaręs, jog pokalbis bus išties specifinis, Kauno meras juokaudamas į kavą įsidėjo aštuonis šaukštelius cukraus. Tuomet atsisuko į žurnalistus ir pasakė, jog interesantus nuo šiol priiminės taip pat, kaip Niujorko meras. "Turės registruotis ir laukti mėnesį, o dabar bet koks negras pas mane gali įeiti", - šmaikštavo V.Šustauskas.

"Ar jūs ten irgi tarp savęs pjaunatės?" - apie išeivijos reikalus teiravosi Kauno meras. "Truputį pjaunamės. Ypač tai daro patriotai su šventakupriais", - juokavo Garbės atstovas. "Norėčiau nuvažiuoti į Valstijas ir atvesti išeiviją į protą", - sakė V.Šustauskas. Jis taip pat pasiūlė K.K.Miklui stoti į jo vadovaujamos Lietuvos laisvės sąjungos gretas. Tačiau svečias mandagiai atsisakė.

Vėliau V.Šustauskas Garbės atstovui pasiūlė cigarečių, paliepė rūkyti ir išgerti viskio. Tačiau svečias po ilgokų paaiškinimų, kuo skiriasi škotiškas viskis nuo amerikietiško, mandagiai atsisakė dar sykį. Tada meras K.K.Miklui pademonstravo savo lazdą, su kuria keliavo legendiniame Ubagų žygyje į Vilnių. "Viską žinom ir apie tą žygį, ir apie Vienos balius, ir apie barzdos skutimosi istoriją", - kalbėjo garbusis svečias ir pridūrė, jog žino ir apie tai, kad centrinė valdžia ignoruoja Kauno merą.