A. Kezys gimė 1928 m. Vištytyje, Vilkaviškio rajone. Pradžios mokyklą pradėjo lankyti Kybartuose, vėliau mokėsi Vilniaus III gimnazijoje. 1944 m. su tėvais pasitraukė į Vokietiją, mokyklos baigimo diplomą įsigijo Dypholco lietuvių gimnazijoje. 1950 m. A. Kezys apsigyveno JAV, įstojo į jėzuitų vienuolyną. 1959 m. baigė filosofiją Lojolos universitete Čikagoje. 1961 m. įšventintas kunigu.

Fotomenininkas dirbo jaunimo organizacijose, rūpinosi jų spauda. Redagavo laikraštį „Žvaigždė“. Jo iniciatyva 1966 m. Čikagoje įsteigtas Lietuvių fotoarchyvas (dab. Stasio Budrio archyvas), iki 2002 m. jam vadovavo. Nuo 1977 m. Amerikos lietuvių bibliotekos leidyklos vienas steigėjų ir vadovas. Devintojo dešimtmečio viduryje atsisakė kunigystės.

Fotografijos menu A. Kezys susidomėjo dar būdamas studentas, apie 1958 m. Nuo 1963 m. jis rengė individualias fotografijos parodas JAV, Kanadoje, Pietų Amerikos, Europos šalyse. Lietuvoje surengta daugiau kaip 10 kasmetinių parodų.

A. Kezys redagavo ir išleido monografijų, dailės ir fotografijų albumų. Parengė ir išleido apie 40 meno albumų, knygų. Sukūrė dokumentinių filmų apie lietuvių išeivijos žymius asmenis, kultūros įvykius, sukaupė lietuvių dailės archyvą. Jo fotografijų turi įvairūs muziejai – Čikagos meno institutas, Moderniojo meno ir Metropoliteno meno muziejai Niujorke, Nacionalinė biblioteka Paryžiuje.

Dėl A. Kezio netekties Lietuvos kultūros ministras Šarūnas Birutis nuoširdžiai užjaučia Velionio artimuosius, lietuvių išeiviją, kultūros ir meno bendruomenę.