Apie aktorę V. Leonavičiūtę teatro kritikė Gražina Mareckaitė kadaise sakė: "Atrodo, kad šios aktorės neveikia žemės trauka. Visada užburianti ir pavergianti, ką ji bevaidintų, pilna gyvybės ir lengvumo. Matant ją scenoje visąlaik atrodė, kad vaidyba iš jos nereikalauja jokių pastangų - viskas jai pavyksta tarsi savaime, mocartiškai lengvai".

Tik artimesni žmonės žinojo - Valentina arba Valytė, kaip ją vadino draugai, sunkiai serga.

` "Ši trapi moteris buvo dangaus apdovanota ne tik didžiuliu talentu, bet ir neįtikėtina dvasios stiprybe - niekas iš jos lūpų nėra išgirdęs skundų ar pasidejavimų. Net sirgdama ji sugebėjo savo ligą nuleisti juokais, guosti ir raminti kitus, silpnesnius. Išėjo gražus ir geras žmogus - tikras ir talentingas. Tokių pasaulyje nedaug", - sakoma Klaipėdos dramos teatro pranešime.

V. Leonavičiūtė gimė 1946 m. birželio 1d. Kaišiadorių apskrities Kruonio miestelyje. 1967 m. baigė Lietuvos valstybinės konservatorijos teatro fakultetą. Nuo 1967 m. - Klaipėdos dramos teatro aktorė. 1976 -1991 m. V. Leonavičiūtė dėstė vaidybos ir režisūros pagrindus Lietuvos valstybinės konservatorijos Klaipėdos fakultetuose, 1991- 2006 m. -Klaipėdos universitete.

Aktorės kūrybinėje biografijoje - per šimtą vaidmenų. V. Leonavičiūtė apdovanota Klaipėdos miesto savivaldybės ir Lietuvos teatro sąjungos Klaipėdos skyriaus apdovanojimu "Padėkos kaukė" nominacijoje "Metų aktorė" (2006), "Auksiniu scenos kryžiumi" ir Lietuvos kultūros ministerijos premija už geriausią Lietuvos teatrinio sezono antraplanį vaidmenį (2008), Vyriausybės kultūros ir meno premija (2013).

*************

Atsisveikinimas su Velione - Klaipėdos dramos teatre (Teatro g. 2) kovo 3 d. nuo 15.00 val. Karstas išnešamas kovo 4 d. 12.00 val. Velionė bus laidojama Lėbartų kapinėse.

Kovo 4 d. 8.00 val. Kristaus Karaliaus bažnyčioje (Bokštų g. 10) už Velionę bus laikomos mišios.