Kurorto savivaldybės tarybos nariai ketina patvirtinti rezoliuciją dėl Neringos miesto įkūrimo 50 metų jubiliejaus minėjimo.

Joje konstatuojama, kad Kuršių nerija yra viena unikaliausių ir gražiausių pasaulio vietovių, akcentuojami svarbiausi Neringos istorijos momentai ir nubrėžiami įsipareigojimai ateičiai.

Dokumente projekte pabrėžiama, kad "vietos savivalda - aukščiausia valdžia Neringoje, esanti arčiausiai žmogaus ir geriausiai žinanti opiausias jo problemas".

"Todėl įsipareigojame ir toliau siekti strateginių Neringos savivaldybės tikslų, susijusių su kelio Smiltynė-Nida rekonstrukcija, dviračių takų sutvarkymu, uostų Nidoje, Preiloje ir Juodkrantėje, socialinio būsto statyba, sezoniškumo problemų sprendimu, kultūros, turizmo, švietimo ir kitų sričių infrastruktūros plėtra, talasoterapijos centro prie Nidos paplūdimio, Kuršių buities muziejaus Pervalkoje ir kitų objektų, galinčių pritraukti turistus ne vasaros sezono metu, statyba bei veiklos plėtra", - rašoma projekte.

Vietos politikai taip pat ketina įsipareigoti siekti ir toliau plėtoti tarptautinio bendradarbiavimo galimybes tarp Kuršių nerijos teritoriją administruojančių savivaldybių, didinti visuomenės, Lietuvos valdžios atstovų ir jų atstovaujamų institucijų pasitikėjimą Neringos bendruomene ir savivaldybe.

Be to, Neringos savivaldybės taryba ketina kreiptis į prezidentę, Seimą bei Vyriausybę ir prašyti "savo kompetencijos ribose padaryti viską, kad Neringa taptų ne tik patraukli turizmui, užtikrinančiam savivaldybės ekonominę gerovę, bet ir kasdieniniam vietinės bendruomenės žmonių gyvenimui".

Neringa įsikūrusi Kuršių nerijoje - siaurame pusiasalyje, skiriančiame Kuršių marias nuo Baltijos jūros. Neringos miestas įkurtas 1961 metais, kai lietuviškosios Kuršių nerijos dalies gyvenvietės - Juodkrantė, Pervalka, Preila, Nida - buvo sujungtos į vieną miestą, kurio ilgis beveik 50 kilometrų.

Neringos mieste šiuo metu nuolat gyvena apie 3 tūkst. gyventojų.

2000 metų pabaigoje Kuršių nerijos teritorija įtraukta į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą kaip kultūrinio kraštovaizdžio objektas.