„Susidomėjusių buvo ir tikrai nemažai. Verslas vertina visas rizikas. Pastaruoju metu vykstantys tyrimai, intensyvus domėjimasis objektu šiame etape pristabdė pardavimo procesą, tačiau toliau ieškosime akcininkui - valstybei, naudingiausių turto panaudojimo formų“, - BNS sakė „Lietuvos energijos“ atstovė spaudai Ernesta Dapkienė.

Aukcione 2,5 tūkst. kvadratinių metrų ploto kompleksą Vilniaus Gervėčių gatvėje siūlyta įsigyti už beveik 1,94 mln. eurų (su PVM) pradinę kainą. Pastatą Karalienės Mortos mokykla išsinuomojo 2013 metais, mokant maždaug 3 eurus už kvadratinį metrą – ši kaina nustatyta, atsižvelgus į nepriklausomų turto vertintojų nustatytą kainą.

„NT Valdos“ tuomet įsipareigojo suremontuoti pastato konstrukcijas, darbų vertė siekė 42,4 tūkst. eurų. Savo ruožtu Karalienės Mortos mokykla investavo į patalpų vidaus tvarkymo ir kitus ugdymo veiklai vykdyti būtinus patalpų pritaikymo darbus.

Seimo Audito komitetas atlieka parlamentinį tyrimą dėl konservatorių šeimų verslo interesų. Parlamentas komisijai yra pavedęs nustatyti, ar Karalienės Mortos mokyklos vadovė A.Landsbergienė, 2015 metų rugsėjį pasirašydama sutartį su „NT valdų“ vadovu Olafu Martensu dėl naujos mokyklos statybos „NT valdų“ lėšomis (planuojama statybos darbų vertė – apie 7 mln. eurų su PVM) nepadarė žalos valstybei, nes privačiam verslui naudojo valstybės turtą ir lėšas.

Taip pat pavesta išsiaiškinti, ar tokie veiksmai nebuvo nulemti politinės korupcijos, nes A.Landsbergienė yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų garbės pirmininko Vytauto Landsbergio anūko Gabrieliaus Landsbergio žmona. Teigiama, kad sprendimai, leidę sudaryti sutartį, buvo priimti, kai energetikos ministru buvo Arvydas Sekmokas.

Aukcione „NT valdos“ bandė parduoti iš viso 34 objektus už 15 mln. eurų (be PVM).