Seimo narė siūlo V. Titovo įgaliojimų nutraukimo klausimą svarstyti savivaldybės taryboje, nes savo žodžiais jis galimai sulaužė savivaldybės tarybos nario priesaiką. V. Titovas Lietuvą fašistine valstybe pavadino po to, kai pasieniečiai iš Lietuvos išprašė tris Latvijos piliečius, atvykusius į Klaipėdos rusakalbių organizuotą konferenciją „etnonacionalizmo klausimams" nagrinėti. Migracijos departamentas visus tris latvius yra įtraukęs į Lietuvoje nepageidaujamų asmenų sąrašą.

"Tiek visuomenei, tiek atsakingoms tarnyboms pakankamai aišku, kieno interesams tarnauja šie "ištremti" kovotojai su tariamu fašizmu Lietuvoje. Tačiau paties Klaipėdos miesto tarybos nario pasisakymas, kad Lietuva - valstybė, kuriai jis prisiekė tarnauti - yra fašistinė, yra nesuderinamas su jo einamomis pareigomis" - Seimo spaudos tarnybos išplatintame pranešime cituojama A. Bilotaitė.

Pagal Vietos savivaldos įstatymo galiojančią redakciją, savivaldybės tarybos nario įgaliojimai tarybos narių balsais gali būti nutraukiami, jei tokį sprendimą inicijuoja 1/3 tarybos narių.

Artimiausiame tarybos posėdyje sudaroma visas taryboje esančias frakcijas atstovaujanti komisija, po kurios išvadų taryba nusprendžia, ar kreiptis į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą. Jei teismas patvirtina, kad tarybos narys sulaužė priesaiką ar nevykdė įgaliojimų, jo mandatas gali būti panaikintas 3/5 savivaldybės tarybos narių balsais.