Kaip pasakojo mergina, nepaaiškinami įvykiai jos tėvų namuose Raseinių rajone prasidėjo po to, kai po langais autoįvykyje užsimušė jaunuolių pora.

„Buvo vasara ir vaikinas su mergina automobiliu važiavo prie Dubysos. Rėžėsi į egles, kurios auga tarp kelio ir mūsų namo. Viena nuo smūgio net lūžo. Aš tuo metu savo kambaryje klausiausi muzikos. Garsas buvo toks, kad visas mūsų namas sudrebėjo“, – pasakojo mergina.

Pro langus studentė pamatė šiurpų vaizdą. Kaip vėliau paaiškėjo automobilį vairavęs jaunuolis buvo neblaivus ir, matyt, nesuvaldė automobilio. Žūties vietoje jaunuolių artimieji ir pažįstami padėdavo gėlių, per Vėlines po merginos langais degė žvakelės.

„Vieną naktį prieš pat Kalėdas iš miego pažadino keistas garsas. Tarsi kažkas šalia kvėpuotų. Iš pradžių galvojau, kad susapnavau, tačiau atsibudus garsas nedingo. Prasidėjo dar keistesni dalykai. Toks jausmas, kad kažkas mane liečia – laiko už šono ir spaudžia į lovą. Kai iš skausmo pradėjau šaukti, liovėsi“, – pasakojo mergina.

Kaip pastebėjo Rosita, prieš pasigirstant kvėpavimui, lauke po langu suskamba vėjo varpeliai.

„Kol dėl to nesikreipiau pagalbos ir net nežinočiau į ką kreiptis. Namuose būnu retai, nes studijuoju. Tačiau kai grįžtu, paryčiui tas kvėpavimas ir spaudimas kartas nuo karto pasikartoja. Namiškiai miega kituose kambariuose ir nieko panašaus nejaučia, sako, kad man sapnuojasi. Tačiau tikrai ne“, – kalbėjo Rosita.

Kvėpavimą mergina girdi kiekvieną naktį, kai nakvoja tėvų namuose, o stiprus spaudimas, pažadinantis ją iš miego paryčiais ir priverčiantis šaukti iš skausmo, pasikartojo prieš kelias dienas.

„Stengiuosi visa tai ignoruoti, bandau užmigti. Iki šiol netikėjau nei dvasiomis, nei Dievu, bet jei tai kartosis, gal net pradėsiu tikėti“, – DELFI sakė dvidešimtmetė.

Neurologas: mums daug kas nepažinu

Vilniaus Šv. Roko ligoninės III ilgalaikio gydymo skyriaus vedėjas, neurologas Jokūbas Fišas pripažįsta, jog jog mums dar daug kas nepažinu.

Jokūbas Fišas
„Apie psichiką, sielos reikalus, dvasinius dalykus žinome labai mažai, be to, ne viskas racionaliai paaiškinama. Yra labai daug metafizinių aiškinimų, Rytų medicinos požiūrių ir tai – daug sudėtingiau, nei mes mokėmės. Praktika rodo, kad gyvenimas ir žmogus yra sudėtingesnis, platesnis, įvairiapusiškesnis. Gali būti visokių sąsajų, tačiau aš labiau būčiau linkęs atskirti dvasinę sferą nuo fiziologinių, neurologinių dalykų“, – DELFI sakė gydytojas.

Kaip elgtis pajutus nelauktą „svečią“? Atsako egzorcistas

Paklaustas, ką sakytų žmogui, kuris jaučia kažko nepažinaus buvimą šalia, ir ką daryti, jei po nelaimės vaidenasi, sapnuojasi, egzorcistas kunigas Arnoldas Valkauskas patarė mažiau dėl to sukti galvą: „Tikinčiam žmogui viskas labai paprasta. Jis meldžiasi už gyvus, mirusius ir į nieką nekreipia dėmesio“.

Tačiau ar gali būti piktojo apsėstų vietų? Kunigas A. Valkauskas įsitikinęs, kad taip ir dėl to pataria šventinti butus, ligonines, nes su malda mes viską pavedame Dievo angelų globai.

„Ta globa nėra šiaip sau, o labai konkreti. Dvasinis pasaulis labai realus, tik gaila, kad mes, kol jo neapčiuopiame, su juo nesusiduriame, to neįvertiname. Manome, kad esame techniški žmonės, kuriems viskas aišku. Tačiau net aukšto lygio fizikams aišku, kad niekas šiame pasaulyje neaišku“, – sakė egzorcistas.

Piktosios dvasios veikimo ženklai

Arnoldas Valkauskas
Paklaustas, kokie ženklai rodo, kad į žmogų gali taikytis piktoji dvasia, A. Valkauskas minėjo, jog tai tai priklauso nuo apsėdimo lygio. Klasikiniu labai sunkaus apsėdimo atveju, kai jau naikinama asmenybė, žmogus gali kalbėti svetimomis kalbomis, išsiskirti didžiule jėga. Maldos metu jam pasireiškia baisi neapykanta šventiems dalykams, nes negali jų pakęsti. Žmogus negali melstis, įeiti į bažnyčią, maldos namuose jį krečia drebulys.

Tarp trijų svarbiausių požymių – kalbėjimo svetimomis kalbomis, didžiulės jėgos, minimas ir pranašavimas, kuris dabar labai išpopuliarėjo. Todėl dvasininkas įspėjo atsargiai žiūrėti į raganavimus, būrimus, visokius ekstrasensų mūšius ir panašius dalykus.

Pasak egzorcisto, apsėdimą gali rodyti ir šeimą užplūdusi serija nesėkmių, nes žmogaus gyvenime turi būti visko – ir gero, ir blogo. Radikalesni apsėdimo apsireiškimai – vaidenimaisi, jei tai nėra šizofrenija ar kita psichikos liga. Kartais būna nepastebimų požymių, kurie išryškėja tik susiduriant su šventais dalykais – bažnyčia, malda, užtarimo malda, pašventintais daiktais, tačiau „gali gyventi ir nežinoti, kad turi savyje svečią“.