Konsultacijos kasdien – 150 žmonių

„Nors nėra pakankamai šilta, bet lyja pas mus gana retai, todėl tikrai galima atrasti, ką veikti, jei tik yra noro. Tačiau žmonių yra įvairių. Vieni piktinasi, vaikšto susiraukę, kad trūksta saulės. Kiti, pavyzdžiui, rusai, kurie kiekvieną vasarą į Palangą važiuoja jau penkerius ar net penkiolika metų, tikrai nesiskundžia, nors oras, reikia pripažinti, nėra pats geriausiausias“, – teigė Palangos turizmo informaciijos centro vyriausioji specialistė Alma Slaboševičienė.

Kasdien į Palangos turizmo informacijos centrą užsuka apie 150 žmonių, kurie teiraujasi, ką veikti, kokie renginiai vyksta.

„Pasiūlymų turime įvairių – ir nemkoamų pramogų, ir užsiėmimų, už kuriuos teks susimokėti“, – tvirtino pašnekovė.

Populiariausi pasiūlymai – išsinuomoti dviračius ir jais pasivažinti po Palangą. Ištvermingesniems siiūloma dviračių takais numinti iki Šventosios ar Klaipėdos.

„Mačiau, kaip poilsiautojai, kurie išvažiuoja pasivažinėti dviračių takais, sustoja prie kokio suoliuko,išsitraukia knygą ir skaito. Pati išbandžiau ir tai tikrai puikus užsimėmimas. Juk per atostogas svarbiausia elgtis taip, kaip ne kiekvieną dieną“, – dėstė A. Slaboševičienė.

Tarp nemokamų pramogų yra šiaurietiško ėjimo mokymai Birutės parke ar jogos pamokos prie reabilitacijos centro „Pušynas“

Poilsiautojams taip pat siūloma pasivaikščioti po Birutės parką, aplankyti Palangoje esančius muziejus: Gintaro, A. Mončio, J. Šliūpo, šuniukų, insektariumą.

Birutės parko rotondoje kiekvieną vakarą, jei nelyja, rengiami Palagos pučiamųjų instrumentų orkestro koncertai – vyksta „Dūdų vasara“. Anot pašnekovės, koncertas kol kas neįvyko tik vieną kartą, nes smarkiai lijo.

Siunčia į žirgynus

Aktyvių pramogų mėgėjams siūloma pajodinėti žirgais, nes prie Palangos yra net keli žirgynai, kuriuose bus pasirūpinta ir pirmą kartą ant žirgo sėsiančiais poilsiautojais, ir jau prakutusiais jojikais.

„Jei poilsiautojai Palangą jau išvaikščiojo, išvažinėjo skersai ir išilgai, tada pasiūlome apsilankyti aplink Palangą esančiuose pramogų centruose, pavyzdžiui, HBH komplekse Žibininkų kaime ar Antano Boso valdomame mini zoologijos sode Karklėje. Taip pat rekomenduojame apsilankyti Kretingoje ar Klaipėdoje, nes šiuose miestuose taip pat įdomu“, – vardijo A. Slaboševičenė.

Ji prisiminė, jog kai pati prieš 15 metų dar gyveno Jurbarke ir kelioms dienoms vasarą atvažiuodavo į Palangą, į orą nekreipdavo dėmesio.

„Prisimenu, kaip išsimaudydavau jūroje, sėdėdavau kopose apsigobusi rankšluoščiu, ir drebėdavau. Tačiau tai vis tiek atrakcija. Vien tik jūra ir Palangos oras jau nuteikia poilsiaui ir gerai nuotaikai“, – savo požiūrį dėstė A. Slaboševičienė.

Ji pabrėžė, jog Palangoje kone kiekvieną vakarą gausu įvairių koncertų, tiesa, į juos reikia pirkti bilietus. Dažną savaitgalį vyksta koks nors festivalis, pavyzdžiui, sporto, linijinių šokių, pirčių.

Pirmoje ekskursijoje – tik rusakalbiai

„Sutinku, jog kai oras prastas ir neišeina vien tik gulėti prie jūros, pramogoms galbūt reikia daugiau pinigų, nes ir SPA paslaugos, ir koncertai, vakarinė programa yra mokami. Tačiau atostogos ir yra skirtos išleisti daugiau nei įprastai“, – įsitikinusi A. Slaboševičienė.

Tačiau ji pabrėžė, jog gerai paieškojus, pasikonsultavus su Palangos turizmo informacijos centro specialistais, galima rasti ir nemokamų pramogų.

Viena tokių – ekskursija po Palangą. Ji prasidės prie Palangos turizmo informacijos centro, dalyviai žygiuos Vytauto gatve, kurioje gausu istorinų pastatų, o tada pasuks į Birutės parką, kuris yra Palangos pasididžiavimas.

„Tokios ekskursijos bus naujiena. Penktadienį vyks pirmoji ir jau surinkome visą grupę – apie 20 žmonių. Visi jie – rusakalbiai. Ekskursija bus nemokama, kainuos tik bilietas į Gintaro muziejų“, – informavo A. Slaboševičienė.

Ji patikino, jog poilsiautojų srautai šiemet birželį beveik nesiskiria nuo tokių, kokie buvo pernai tuo pačiu laikotarpiu.

„Žmonių yra beveik tiek pat. Tik tiek, kad rusiškai kalbantys žmonės dažniausiai būna ne iš Maskvos, o iš Minsko. Esmė ta, kad lietuviai gal ir atšaukia savo suplanuotą kelionę į Palangą, jei už lango blogas oras, o užsieniečiai vis tiek atvažiuoja, nes juk viskas suplanuota. Ir užsieniečiai tikrai mažiau niurzga“, – teigė pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)