Palangos viešuosiuose tualetuose išties yra švaru, kai kuriuose net kvepia, visuose yra tualetinio popieriaus, tekančio vandens nusiplauti rankas.

Kai poilsiautojai ėmė piktintis, jog paplūdimiuose už apsilankymą tualete reikia mokėti du eurus, DELFI žurnalistai pasidomėjo, kaip atrodo Palangos viešieji tualetai, kurie yra nemokami.

Tokių tualetų prie paplūdimių yra keliolika, jie įrengti prieškopyje, todėl iš paplūdimio iki jų reikia paeiti keliasdešimt ar šimtą metrų.

Kai DELFI žurnalistai pravėrė Kontininkų gatvėje, greta paplūdimio, ties „Medūzos“ viešbučiu, esančio viešojo tualeto duris, į nosį trenkė kvapas, tačiau ne smarvė, o gaivuma. Viduje buvo švaru, nė vienos šiukšlės ar išmatų krūvos. Tualete pakabintas ir tualetinis popierius, kuriuo visi gali naudotis.

Kriauklės stovi taip pat ne dėl grožio – iš čiaupų bėga vanduo.

Toks pats vaizdas buvo ir kituose viešuosiuose Palangos tualetuose, kuriuose apsilankė DELFI žurnalistai. Vienintelė problema ta, jog kai kurie viešieji tualetai veikia tik iki 19 val.

„Dar ne sezonas, todėl tualetai ir veikia trumpiau, nakčiai jie užrakinami. Kai prasidės tikroji vasara, tada tualetai veiks iki 21 val., o tie, kurie yra prie bažnyčios ir prie Jūratės ir Kastyčio skvero, veiks iki 22 ir 23 val.“, – aiškino bendrovės „Palangos komunalinis ūkis“ direktorius Konstantinas Skierus.

Jis tikino, kad viešieji tualetai bus švarūs ir tada, kai į juos plūs daug žmonių, o ne tik vasaros pradžioje, kai jais pasinaudoja vos vienas kitas poilsiautojas.

„Du tualetus prižiūri vienas žmogus, mūsų darbuotojas. Jam duodame dviratį ir jis visą dieną kursuoja tarp tų dviejų tualetų, kad prižiūrėtų tvarką, užtikrintų švarą, atnaujintų tualetinio popieriaus atsargas. Aišku, yra visokių poilsiautojų. Kai kuriems kažkodėl patinka tuštintis ne į klozetą, o ant žemės. Gali pasitaikyti tokių nemalonių vaizdų, tačiau tik kelioms minutėms, kol mūsų žmonės viską sutvarkys“, – tikino K. Skierus.

Jis stebėjosi, jog labiau apšnerkšta visada būna moterų pusėje. „Net sunku patikėti, bet taip yra ir niekaip nesuprantame priežasčių, kodėl moterų pusėje yra tiek daug bėdų. Kita problema ta, kad masiškai vagiamas tualetinis popierius, todėl ir perkame pigiausią, kuris nėra pats geriausias“, – aiškino pašnekovas.

„Palangos komunalinis ūkis“ prižiūri 16 viešųjų tualetų, kurių didžioji dauguma yra greta paplūdimių. Per metus tualetų priežiūrai skiriama daugiau nei 110 tūkst eurų. Dar apie 10 tūkst. eurų kasmet skiriama kurio nors tualeto didesniam remontui.

„Nebijau įvardyti, kad viešųjų tualetų labai trūksta Monciškėse, Kunigiškėse. Jų reikia, o nėra. Nemeluosiu, kad nėra problemų, jei jų yra. Tačiau stengiamės, kad poilsiautojams būtų kuo gerau“, – tvirtino K. Skierus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (292)