Legendinis Smiltynės girininkas prieš mėnesį patyrė operaciją ir iki šiol turi nedarbingumo lapelį. Tačiau tai nesutrukdė direkcijos vadovybei šį žmogų atleisti iš darbo, rašo „Klaipėda“. 

Visa Lietuva šį žmogų įsiminė 2006-ųjų Smiltynės gaisro metu. Pajuodusiu veidu, be miego penkias paras A. Laurinaitis nesitraukė iš gaisravietės ir pats savomis rankomis kovojo su ugnies stichija. Net ir užgesinus atvirą ugnį, gaisravietėje dar tris savaites buvo budima dėl atsinaujinančių židinių. Šis ugnies šėlsmas buvo pavadintas šimtmečio gaisru.

„O dabar - niekam nereikalingas. Išmetė kaip musę iš barščių“, - vartydamas 40 metų kauptą nuotraukų ir straipsnių archyvą apie Kuršių nerijos nacionalinio parko istoriją liūdnai kalbėjo smiltyniškis.

A. Laurinaitis sužinojo, kad kol jis sirgo, Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) direkcijoje buvo panaikinta direkcijos Miškininkystės skyriaus poskyrio Smiltynės girininkijos vyriausiojo specialisto pareigybė.

A. Laurinaičiui iki pensijos dar toloka, specialistui šiuo metu yra 59 metai ir jis galėtų dirbi. „Tačiau yra tokių žmonių, kurie direkcijoje į darbą priimami ir 70-ies“, - pastebėjo A.Laurinaitis.