„Šią savaitę tėvas girtas pražudė du vaikus – įmetė juos į šulinį, todėl buvo nubaustas. Močiutei liko du anūkai ir skausmas širdyje. Jau šalta, anūkėliai – basi, kojytes gelia. Neturiu, už ką nupirkti (batų – DELFI), nes gaunu mažą pensiją. Gal kas galėtų padėti paaukojant kelis eurus. Būčiau labai dėkinga, ačiū“, – rašoma jame netaisyklinga lietuvių kalba.

Šiuo skelbimu su DELFI pasidalijęs skaitytojas Gediminas spėjo, kad jį sukurti galėjo norintys pasipelnyti iš Kėdainių raj. tragedijos.

Tai, kad skelbimas – netikras, patvirtino ir Jonavos raj. Šilų seniūnijos soc. darbuotoja darbui su socialinės rizikos šeimomis Marija Paukštytė.

„Aš pasitikslinau, močiutė tokio skelbimo tikrai nerašė. Į mus kreipėsi keli žmonės, norintys padėti, tačiau skelbimo tikrai niekas iš nuoširdžiai norinčių padėti nerašė“, – DELFI sakė ji.

Penktadienio rytą skelbimas buvo blokuotas.

DELFI primena, kad 1979 metais gimęs Aurelijus B. buitinio konflikto metu smurtaudamas privertė iš namų pabėgti savo sugyventinę, o du iš keturių savo vaikų – dvimetį berniuką ir keturių mėnesių mergaitę – sumetė į kieme esantį šulinį ir taip juos nužudė.

Kauno apylinkės teismas sekmadienį leido vyrą suimti trims mėnesiams. Jam pateikti įtarimai dėl itin žiauraus mažamečių bejėgiškos būklės savo šeimos narių nužudymo ir nesunkaus savo sugyventinės sveikatos sutrikdymo.

Šiuo metu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 2 dalies 5 punktą (mažamečio asmens nužudymas, bejėgiškos būklės asmens nužudymas, savo artimo giminaičių nužudymas, dviejų ir daugiau asmenų nužudymas ir nužudymas itin žiauriai).

Pagal specialistų pateiktas pažymas, nustatyta, kad berniuko mirties priežastis – prigėrimas. Tikslios mergaitės mirties priežasties kol kas specialistai nepateikia, mergaitė mirė arba nuo hipotermijos (atšalimo), arba prigėrė.

Tyrimo metu kilo abejonių dėl įtariamojo psichinės būklės, gauta konsultacija, kad turi būti atlikta teismo psichinė ekspertizė, kurią planuojama atlikti artimiausiu metu.