Subendrinus bausmes teismas neįgaliam ir sunkia liga sergančiam R. Kugiui skyrė 2 metų laisvės apribojimo bausmę. Jis nuo 22 iki 7 val. turės būti namuose. Be to, iš kauniečio valstybės naudai konfiskuota turto už beveik 19 tūkst. eurų. Šis nuosprendis įvertino kauniečio nusikalstamus veiksmus 2011 metais.

Tai jau antrasis Kauno apygardos teismo verdiktas, kuriuo R. Kugys pripažintas kaltu dėl paramos grobstymo. Praėjusių metų birželio pabaigoje R. Kugiui taip pat skirtas laisvės apribojimas ir konfiskuota turto už 745 tūkst. Lt.

Teismas nustatė, kad 2004-2006 metais iš VšĮ aklųjų ir silpnaregių paramos ir užimtumo centro „Ecce homo“, kuriam pats vadovavo, R. Kugys pasisavino materialinių vertybių už 260 tūkst. Lt ir apie 560 tūkst. Lt grynųjų.

Kaltinamajame akte rašoma, kad R. Kugys 2008–2010 m., būdamas labdaros fondo vadovu, gavęs paramą grynais pinigais, paramos davėjui išrašydavo pinigų priėmimo kvitą, tačiau į kasą šių pinigų neįnešdavo, o apskaitydavo juos savo avansinėje apyskaitoje. Bankiniais pavedimais gautą labdarą R. Kugys išimdavo grynais ir juos taip pat įnešdavo į savo avansinę apyskaitą.

Tuo tarpu pats R. Kugys savo kaltę kategoriškai neigė, o teisme apskritai atsisakė duoti parodymus. Beje, Kauno apygardos teisme nagrinėjama dar viena, jau trečioji panašaus pobūdžio byla, kurioje vėl teisiamas šis veikėjas.

R. Kugys socialdemokratų sąraše dalyvavo 2011 metų savivaldos rinkimuose į Kauno miesto tarybą. Tačiau sąraše 51 numeriu kandidatavęs politikas į tarybą nebuvo išrinktas.