Dailininkas piktinosi tarybos sprendimu. Anot jo, Žaliojo tilto skulptūros skleidžia klaidinančią žinutę apie Lietuvos autoritetus ir prioritetus.

„Man gėda dėl šitokio tarybos sprendimo. Eidamas pro šalį esu matęs, kaip japonų turistai fotografuojasi prie šitų skulptūrų, Londone mačiau anglišką laikraštį su straipsniu apie Lietuvą su šitomis Stalino stiliaus statulomis ant titulinio puslapio. Kokią žinią mes siunčiame pasauliui, kokie yra mūsų autoritetai ir prioritetai?“ - kalbėjo dailininkas.

V. Žukas laidoje griežtai atmetė teiginius, kad daug karštų diskusijų sukėlusios skulptūros - tai istorija ar kultūros vertybė. Anot dailininko, tai tik parsidavusių menininkų darbai, už kuriuos buvo daug sumokėta.

„Nesąmonė, kad tai yra kultūros ar istorijos vertybė. Iš tiesų tai yra traumuotų ir sovietams parsidavusių menininkų trafaretinė kūryba. Ir ji toliau spinduliuoja savo nuodą, net jei žmonės to nejaučia. Tai yra sugniuždytų kultūrinių prostitučių darbai, už kuriuos okupantai labai gerai mokėjo“, - piktinosi V. Žukas.

Menininkas taip pat negailėjo kritikos sovietinius simbolius savo darbuose kūrusiems ar atspindėjusiems menininkams. Anot dailininko, šios skulptūros vėl kviečia okupantą.

Juozas Mikėnas buvo gabus, mokėsi Paryžiuje, bet ištižo prieš Stalino premiją ir kitas regalijas. Bronius Pundzius išdavė savo projektuotus Darių ir Girėną ant Puntuko ir kitus tarpukariu kurtus nepriklausomybės simbolius. Dar Atgimimo laikais su kolegomis kalbėjome, kad paliktos šitos Žaliojo tilto statulos vėl kviečia okupantą, šitas tiltas yra lyg vilkų apšlapinta sava teritorija“, - radijo laidoje sakė V. Žukas.

V. Žukas piktinosi, jog taryba „praskydo“ ir svarstė, kad galbūt praėjusiais metais nuskambėjusi idėja ant Žaliojo tilto skulptūrų uždėti stambius narvus buvo geriausias variantas.

„Praeitų metų Street art (Gatvės meno) projektas, kur buvo siūloma uždėti stambius narvus buvo geriausias variantas – nes šios statulos ideologiškai plėšrios ir meniškai žalingos – kaip laukiniai žvėrys. Dabar galima buvo neutralizuoti teisiškai. Bet ne, išskyrus pirmininką Romą Pakalnį – visa taryba praskydo. Tai blogas ir daug pasakantis ženklas apie mūsų valstybės struktūrų laikyseną apsisprendimo atveju“, - teigė dailininkas.