Anot Seimo nario, keisti vyriausiąjį euroderybininką Vygaudą Ušacką nenaudinga, "jis dirbo labai energingai, konkrečiai, yra aukštos kompetencijos, turi puikius kontaktus Europoje".

Prieš keletą dienų iš užsienio reikalų viceministro pareigų atleistas V.Ušackas atsisakė siūlomo Europos komiteto generalinio direktoriaus posto, nes mano, kad jame negalės tinkamai atlikti vyriausiojo euroderybininko funkcijų.

"Toliau liko neaišku, kas bus ir kaip bus pertvarkoma, įvedama daugiau neapibrėžtumo nei buvo", - po vakar vykusio išplėstinio Seimo Užsienio reikalų komiteto posėdžio sakė A.Saudargas.

Iki šiol vyriausiasis euroderybininkas V.Ušackas kartu užėmė ir užsienio reikalų viceministro postą, tačiau, ministro nuomone, būtų tikslingiau, jei euroderybininkas būtų ir Europos komiteto generalinis direktorius.

Pasak A.Valionio, 70-80 proc. derybų proceso, dokumentų rengimo ir derinimo yra labai specifiniai vidaus politiniai procesai.

"Mes norėtume funkcijas sudėlioti taip, kad Užsienio reikalų ministerija neskaičiuotų morkų ar kilovatų, o žiūrėtų Europos plėtros link bei talkintų vyriausiajam derybininkui visuose reikalinguose klausimuose".

Vienam iš viceministrų bus pavesta koordinuoti ir integraciją į ES. Anot A.Valionio, ši sritis greičiausiai bus perduota Daliai Grybauskaitei.