Apie tai galimi koalicijos partneriai - Centro, Naujosios, Liberalų ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungų vadovai sakė trečiadienį po susitikimo su prezidentu Valdu Adamkumi.

Romualdas Ozolas, Artūras Paulauskas, Rolandas Paksas ir Vytautas Bogušis su valstybės vadovu aptarė pasirengimą šiam forumui ir pristatė naujosios politikos gaires, kurias konferencijoje ketinama nagrinėti.

Prezidentas akcentavo, kad partijoms, pasirinkusioms naujosios politikos alternatyvą, būtina "atsigręžti į Lietuvos žmones, siūlyti konkrečius būdus spręsti žmonėms rūpimas problemas".

"Naujosios politikos" sampratą trys populiarios partijos paėmė iš V. Adamkaus metinio pranešimo šį pavasarį, kuris teigė, kad tokia politika padėtų atsikratyti viso sovietmečio palikimo. V. Adamkus yra sutikęs būti partijų konferencijos globėju.

Prezidento atstovė spaudai Violeta Gaižauskaitė žurnalistams sakė, kad keturioms partijoms priimtinos prezidento metinio pranešimo tezės rodo, kad "susikalbėjimo galimybė ir bendrų sprendimų paieška yra įmanoma".