Kandidatas į Seimo Pirmininkus ir Naujosios sąjungos vadovas Artūras Paulauskas yra ne kartą minėjęs galimybę sujungti Kultūros bei Švietimo ir mokslo ministerijas.

Naujojoje Vyriausybėje, kaip ir ankstesnėse, ministrais veikiausiai bus ir Seimo nariai.

Pasak R.Pakso, jeigu vienas, kitas Seimo narys taps Ministrų kabineto nariu, nuo to Seimo darbas nenukentės. Kandidato į Premjerus nuomone, darbą Seime ir Vyriausybėje galima suderinti ir jis dėl to nematąs problemų.

Kaip ELTA jau pranešė, ketvirtadienio vakarą Naujosios politikos bloką sudarančios keturios politinės partijos pasirašė koalicijos sutartį. Sutartyje numatyta, kad daugiausia ministrų postų atiteks didžiausią skaičių mandatų Seimo rinkimuose laimėjusiai partijai.

Neoficialiais duomenimis, naujojoje Vyriausybėje liberalams atiteks septyni, socialliberalams - šeši ministrų portfeliai.

Pasak A.Paulausko, pasirašytoje Naujosios politikos koalicijos sutartyje yra numatyti partijų bendradarbiavimo principai, prisiimama atsakomybė už Vyriausybės formavimą. Pagal koalicijos sutartį, Centro sąjungai atiteks kai kurių viceministrų pareigos.