„Valstybės žinių“ skelbiamų turto deklaracijų už 2012 metus duomenimis, L. Graužinienės ir jos vyro turtas bei piniginės lėšos sudaro 357,59 tūkst. Lt. L. Graužinienė taip pat deklaravo turinti gautų ir negrąžintų paskolų už 18 tūkst. Lt. Palyginti su deklaracijomis už 2011 metus, Seimo pirmininkės ir jos vyro Juliaus Graužinio turtas beveik nepakito.

Verslas L. Graužinienės taip pat pernelyg neslegia – nuo 1996 m. ji yra individualios įmonės savininkė.

Politinėje arenoje L. Graužinienė turi ištikimos Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho bendražygės reputaciją. Politikė partijos lyderį visą laiką gynė – tiek dėl kaltinimų juodosios buhalterijos byloje, tiek kitomis progomis.

Nedaug trūko iki L. Graužinienės tapimo Vyriausybės nare. Tačiau prezidentė Dalia Grybauskaitė atsisakė ją skirti socialinės apsaugos ir darbo ministrė, o ministrės postą užėmė iki tol politinėje arenoje menkai buvusi žinoma „darbietė“ Algimanta Pabedinskienė. Pokalbį su prezidentė L. Graužinienė vėliau yra apibūdinusi kaip pažeminimą.

Seimo pirmininko postas liko tuščias, po to, kai iš pareigų pasitraukti netikėtai nutarė „darbietis“ Vydas Gedvilas. Kartu su juo postą paliko pirmasis Seimo vicepirmininkas Vytautas Gapšys – šis sprendimas priimtas pasitarime, kuriame dalyvavo V. Gapšys, V. Uspaskichas ir premjeras Algirdas Butkevičius.

L. Graužinienė turi du sūnus: Eimantą ir Julių. Savo pomėgius pernai Vyriausiajai rinkimų komisijai pateiktoje anketoje Seimo pirmininkė apibūdino lakoniškai: aktyvus poilsis gamtoje ir skaitymas.

1992 m. L Graužinienė baigė Lietuvos žemės ūkio akademiją, buhalterinės apskaitos specialybę.

2009 m. vykusiuose prezidento rinkimuose L. Graužinienė liko priešpaskutinė. Politikė surinko 1,84 proc. balsų, aplenkdama tik Česlovą Jezerską. Tada rinkimuose jau pirmajame ture triumfavo dabartinė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė, surinkusi net 67 proc. balsų. Dabartinis premjeras Algirdas Butkevičius tada liko antras (12,91 proc.).

L. Graužinienė yra pareiškusi, kad kėdę užleidusį V. Gedvilą siūlys į pirmojo Seimo vicepirmininko pareigas.