„Pasiūlymas tapti pirmininke man buvo netikėtas. Dar daugiau buvo netikėtas pasiūlymas LLS pavadinimą pakeisti į LPS. Pasiūlius man tapti lydere esu pamaloninta ir sujaudinta. Iki šios dienos nebuvau apsisprendusi. Dabar matau, kad aš į gerą draugų ratą papuoliau (...) keliausim galvą į priekį iškėlę ir ginsime paprastų, bet ne prastų žmonių interesus“, - savo kandidatės kalboje suvažiavime sakė K. Brazauskienė.

Kalbėdama ji pabrėžė didelę socialinę atskirtį Lietuvoje, labiau pasiturinčio visuomenės sluoksnio atsakomybę už nepasiturinčių šeimų vaikų išsilavinimą.

„Tikiu, kad mūsų partija parodys geriausia pavyzdį, eisim į priekį iškeltą galvą ir būsime nenugalimi. Sėkmės mums ir telaimina mus Dievas“, - jau po balsavimo kalbėjo K. Brazauskienė. Ji sakė sieksianti, kad Seimo nariai, kaip ir kiti terminuotas darbo sutartys turintys darbuotojai, negautų išeitinių kompensacijų.

„Baigėsi kadencija, padėtų tušinuką ar pieštuką ir būtų gerai, kad dar ir mašinos raktukus paliktų, nes iš mokesčių mokėtojų pinigų viskas. Manyčiau, teisinga būtų, kad iš aukciono parduotų tuos automobilius ir į biudžetą įneštų pinigus. Išrinktieji turi tarnauti žmonėms be jokių išlygų“, - žurnalistams kalbėjo naujoji partijos pirmininkė.

Ji sakė pirmiausia lauksianti visuomenės palaikymo ir tik tuomet spręsianti ar jo pakanka partijai dalyvauti Seimo rinkimuose.

Naujosios partijos kreipimesi į Seimo pirmininkę ir prezidentę rašoma, kad išeinanti valdžia turi atlikti auditus, kur buvo išleisti valstybės pinigai, Seimo nariams turi būti nemokamos išeitinės kompensacijos, o išeidama kiekviena vyriausybė turi atsiskaityti, kaip jos valdymo metu keitėsi svarbiausi ekonominiai rodikliai ir kaip buvo panaudotos biudžeto lėšos.

Su pavadinimu turi keistis ir pirmininkas

„Keičiame pavadinimą, turi keistis ir pirmininkas. O ji (K. Brazauskienė) buvo ekselencijos žmona“, - prieš suvažiavimą žurnalistams kalbėjo V.Šustauskas. Anot jo, buvo atsisakyta ketinimų pasivadinti Atkurtosios Lietuvos prezidento sąjunga, nes tam esą pasipriešino prezidentūra. V.Šustauskas pasakojo, kad ne iš karto pavyko įkalbėti K. Brazauskienę jungtis prie partijos ir stoti prie jos vairo. 

„Prezidentas yra labai gražus žodis. Iš lotynų kalbos išvertus tai reiškia „priekyje sėdintis“, - apie partijos pavadinimą kalbėjo K. Brazauskienė, - Jis paliko savo tokį pėdsaką, kad apie jį priminti niekam nereikia“, - apie velionio vyro indėlį į partijos gyvenimą teigė A. Brazausko našlė, pasak kurios, pavadinimas yra „priverčiantis elgtis atitinkamai“.

„Mūsų tikslas nušluoti tas dvi partijas – konservatorius ir socialdemokratus“, - kalbėjo buvęs Kauno meras ir Seimo narys V. Šustauskas, savo partijoje suskaičiuojantis apie pusantro tūkstančio narių. DELFI primena, kad socialdemokratų ilgamečiu lyderiu buvo ir Algirdas Brazauskas, o partijos nare ir žmona Kristina.

LPS sąjungos emblemoje pavaizduotas Lietuvos kontūras su dviem baltais balandžiais ir šalies vėliava. Anot V. Šustausko, emblema simbolizuoja taiką ir darbštumą.

Pati K. Brazauskienė prieš suvažiavimą sakė sutiksianti būti pirmininke tik tuo atveju, jei suvažiavimo metu bus patvirtinti nauji partijos įstatai, prie kurių rengimo prisidėjo ji pati, o V. Šustauskas galėtų tapti jos pavaduotoju.

„Aš manau, būtų nekorektiška man jo nepakviesti. Kaip ne kaip, jis bendravo su tais paprastais žmonėmis, pas juos yra tos tradicijos, žinomi tikslai. Bet ta sąjunga turėtų palypėti keliomis pakopomis į viršų“, - prieš suvažiavimą kalbėjo prezidento našlė, anot kurios, naujas partijos pavadinimas „priverčia elgtis atitinkamai“.

Liepos pabaigoje narystės Socialdemokratų partijoje atsisakiusi K. Brazauskienė teigia, kad naujos partijos tikslai bus „padėti žmogui morališkai“, ruoštis darbo vietai, jaunimo įvertinimas, privilegijų valdžios pareigūnams naikinimas ir kt.

Partijos lyderė sako kol kas neketinanti prisidėti prie partijos finansavimo.