Du balsavimo biuleteniai buvo sugadinti. Iš viso posėdyje dalyvavo 47 iš 51 miesto tarybos nario. A.Zuokas buvo vienintelis kandidatas į merus.

Opozicinių partijų atstovai kritikavo A.Zuoko kandidatūrą, pabrėždami, jog jo, kaip verslininko, veikla kelia nemažai įtarimų. Opozicinių miesto tarybos partijų atstovai A.Zuoką vadino jaunuoju milijonieriumi ir teigė, kad jis nėra geriausias liberalų pasiūlytas kandidatas.

A.Zuoką oficialiai paskelbus naujuoju Vilniaus meru, jis atsakė į "Lietuvos ryto" klausimus.

- Kaip jaučiatės tapęs Vilniaus vadovu?

- Dar nespėjau pagalvoti, nes dar nepasijutau meru.

- Ar sieksite, kad būtų priimtas sostinės įstatymas?

- Taip. Dar sieksiu, kad merą rinktų visi gyventojai.

- Ar mėginsite atnaujinti du drąsius sostinės valdžios sumanymus: pastatyti bokštą Rotušės aikštėje ir įsikelti į naują savivaldybės administracinį pastatą?

- Rotušės aikštės bokšto idėja buvo daugiau visuomeninių organizacijų sumanymas, kurį palaikė ir miesto valdžia. Manau, kad ši idėja graži ir jeigu turėtų realų pagrindą, ją būtų galima atgaivinti. Bet kuri idėja puošti miestą yra graži.

Mano pirmtako Rolando Pakso sumanymas savivaldybės administraciją perkelti į naują pastatą - irgi geras. Manyčiau, tai reikėtų kuo greičiau įgyvendinti. Tikiuosi, kad dabar, padedant Vyriausybei, mums tai pavyks padaryti.