„Mano tikslas vienas – kuo efektyviau ir protingiau valdyti energetikos sektorių ir daryti naudingus sprendimus valstybei. Tai be abejo apima ir pagrindinius projektus. SGD projektui vadovausiu iki priesaikos Seime, tai liko kelios dienos. Bet projektas jau artėja prie pabaigos, jis dar tęsis porą mėnesių ir manau, kad darbas bus sklandžiai perduotas ir pasibaigs sėkmingai“,- teigė R. Masiulis.

Paklaustas, ar R. Masiulis ketina stoti į Darbo partiją, atsakė, jog tokio pasiūlymo kol kas neturi.

„Praėjusios savaitės pabaigoje mes su Loreta Graužiniene tik aptarėme šią galimybę, dabar jau tai realybė. Žmona mane visada palaiko ir palaikys, bet žinoma, kad su nerimu. Mano pagrindinis tikslas yra padaryti kažką naudingo ir jeigu kiti žmonės mato, kad aš galiu tai padaryti, tai aš privalau tai daryti. Sunku pasakyti, koks aš dar būsiu ministras. Laikas parodys“,- „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ kalbėjo energetikos ministras.

Laida „Aktualioji valanda“ transliuojama darbo dienomis 17.05 val.

Paskirtasis energetikos ministras R. Masiulis: energetika turi būti skaidri

Pirmadienį energetikos ministru paskirtas Rokas Masiulis sako, kad energetikos sistema turi būti skaidri ir aiški. SGD terminalą statančios bendrovės „Klaipėdos nafta“ vadovas teigia, kad jo tikslas - terminalą baigti laiku ir sklandžiai. Savęs jokioje partijoje neįsivaizduojantis energetikas sako svarstytų pasiūlymą stoti į Darbo partiją, jei tokį gautų.

„Su Loreta Graužiniene (Darbo partijos lydere - BNS) aptarėme koncepciją - kaip Seimo pirmininkė ir kaip aš matau energetiką. Mano požiūriu, turi būti skaidri, aiškiais principais valdoma energetika. Ir su Uspaskichu (Darbo partijos įkūrėjas, europarlamentaras - BNS) kalbėjau - jokių interesų čia nėra“, - BNS sakė R.Masiulis.

Paskirtasis ministras pabrėžė, kad pirmasis jo tikslas - kad SGD terminalas būtų baigtas laiku ir sklandžiai, nebūtų „kokių sukrėtimų“. R.Masiulis teigė, kad jo akiratyje bus ir kiti strateginiai energetikos projektai, tačiau apie juos daugiau kol kas sakė nenorintis komentuoti, nes nėra pakankamai įsigilinęs.

R.Masiulis taip pat nekomentavo, kur į užsienį pirmiausia vyks kaip energetikos ministras: „Pirmiausia turiu išanalizuoti dabartinę situaciją“.

Paklaustas, ar priimtų „darbiečių“ pasiūlymą tapti partijos nariu, R.Masiulis teigė jo negavęs: „Savęs neįsivaizduoju jokioje partijoje, anksčiau tokios minties net nebuvo. Tokio pasiūlymo neturiu, bet jei gaučiau - svarstyčiau“.

R.Masiulis sakė, kad naujas „Klaipėdos naftos“ vadovas bus paskirtas kuo greičiau, nes reikia užtikrinti kuo sklandesnį darbų perėmimą. Sprendimą, anot jo, priims įmonės valdyba.