V. Mazuronis rinkimuose didele persvara aplenlė vienintelį konkurentą Artūrą Paulauską. Kiti 12 kandidatų prieš rinkimus savo kandidatūras atsiėmė.

„Pirmas darbas – suburti komandą. Rinkimų rezultatai ir eiga parodė, kad žmonės nori dirbti kartu. Antras darbas – suaktyvinti darbą tose pozicijoje, kuriose yra deleguoti mūsų ministrai, išrinkti žmonės. Reikia paruošti rimtą, ant žemės stovinčių žmonių, suprantančių paprastų žmonių viltis ir norus, programą. Padarysime šiuos darbus ir tapsime stipriausia jėga 2016-ais metais”, - sako V. Mazuronis.

Buvęs Aplinkos ministras teigė, kad neketina mesti darbo Europarlamente, tačiau neatsisako planų sugrįžti į buvusias pareigas.

„Iki Seimo rinkimų aš dirbsiu ir Europarlamente, ir Lietuvoje. Jeigu rinkėjai pasitikės mūsų komanda, ką aš kviečiu daryti, jei norės turėti tokį patį kad ir Aplinkos ministrą, aš grįšiu“, - sako V. Mazuronis.

Politikas neseniai pasitraukė iš partijos „Tvarka ir teisingumas“. V. Mazuronis buvo šalininkas, kad TT ir DP susijungtų. Nors dabar susijungimo galimybė atmetama, esą bendras darbas įmanomas.

„Mūsų santykiai su Rolandu Paksu labai geri. Partijų susijungimo, aš manau, nebus, bet partijos jėgos ir rinkėjai susitelksime kitais būdais. Tikiuosi visi dirbsime kartu Darbo partijos pagrindu“, - viliasi V. Mazuronis.

Naujasis DP vadovas nesureikšmino ir DP teisinių problemų.

„Atskirkime teisinius procesus – Darbo partijos byla šiuo metu yra teisme ir nepolitizuokime nei mes, nei jūs ir atskirkime politinius procesus. Mes brėžiame brūkšnį ir politiškai einame į rinkimus. Teisminiai procesai turi spręstis ir išsispręsti teisiniu keliu. Bus sprendimai, vienaip ar kitaip vertinsime. Nemaišykime politikos ir teisės“, - sako V. Mazuronis.

V. Uspaskichas ir toliau išlieka DP garbės pirmininku. Jis net neketina slėpti, kad V. Mazuronis – koziris artėjančiuose Seimo rinkimuose.

„Visų pirma mes tikimės išnaudoti jo populiarumą ir potencialą, žmonių pasitikėjimą. Pirmas dalykas. Nereikia už jo slėptis. Kitas dalykas – darbo partijos programa. Mes norime, kad Lietuvoje būtų sudarytos konkurencingos sąlygos darbo rinkoje“, - sako V. Uspaskichas.

Tarp V. Mazuronio pavaduotojų nėra L.Graužinienės

Naujojo Darbo partijos pirmininko Valentino Mazuronio komandoje dirbs 12 pavaduotojų.

V. Mazuronio pirmuoju pavaduotoju tapo Seimo narys Vytautas Gapšys. Pavaduotojais patvirtinti žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė, Seimo nariai Valentinas Bukauskas, Kęstutis Daukšys, Vydas Gedvilas, Viktoras Fiodorovas, Artūras Paulauskas, Valdas Skarbalius, Darius Ulickas, teisingumo viceministras Giedrius Mozūraitis, Seimo pirmininkės patarėja Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, ekspremjeras Gediminas Vagnorius.

„Tai bus komanda, kurioje yra ir naujų veidų, ir žmonių, turinčių patyrimą“, - partiečiams sakė V. Mazuronis.

Jam įvardijus kandidatų į pavaduotojus pavardes, Darbo partijos garbės narys Stepanas Karablikovas pasipiktino, kad daug jų yra iš Kėdainių. Kėdainiuose gyvena ir partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas.

„Ar visi Kėdainiai atėjo į pavaduotojus, ar už borto dar liko?“ - klausė ilgametis „darbietis“.
„Liko, liko“, - jam atsakė V. Uspaskichas.

Suvažiavimo metu taip pat performuota Darbo partijos Pirmininkų taryba. Ją turėtų sudaryti garbės pirmininkas, partijos pirmininko, prezidento, Seimo pirmininko ir ministro pirmininko pareigas ėję „darbiečiai“. Ši taryba prižiūrės, kaip vykdomas partijos statutas, programos. Jai vadovaus garbės pirmininkas, šį titulą kol kas turi vienintelis V. Uspaskichas.