„Koalicija nusprendė dar kartą kreiptis“, - po Politinės tarybos posėdžio sakė socialdemokratų atstovas, Seimo viepirmininkas Gediminas Kirkilas.

Klausiamas, kiek kartų bus kreipiamasi, G. Kirkilas juokėsi, kad dėl šito valdantieji neapsisprendė, bet esą visi supranta, kad prezidentės darbotvarkė pastaruoju metu yra labai užimta.

Primenama, jog D. Grybauskaitė apie Darbo partijos ryšius su Kremliumi prabilo aiškindama, dėl ko L. Graužinienės nekviečia aptarti valstybės saugumo reikalų Rusijai nusprendus okupuoti Ukrainai teisiškai priklausantį Krymo pusiasalį.

„Kai sprendžiami Lietuvos, taip pat ir NATO apginamumo klausimai, Darbo partijos kandidatų ir ypač vadovų kviesti negalėsiu. Turime žinių, kad šios partijos vadovai gali būti įtakojami Kremliaus“, - yra sakiusi prezidentė, komentuodama, kodėl į Prezidentūroje sušauktą „praktiškai Valstybės gynimo tarybos“ posėdį nebuvo kviesta L. Graužinienė.

Pati Seimo pirmininkė ketvirtadienį sakė nenorinti komentuoti situacijos: „Nenoriu komentuoti, palauksime savaitę“.

Kaip žinoma, savaitės terminas D. Grybauskaitei buvo duotas ir kovo 7 dieną, tačiau valdantieji nesulaukė jokio prezidentės atsakymo.

„Aš kantrybės turiu daug, bet yra įstatymai, įstatymuose yra apibrėžta, kada susirenka taryba (Valstybės gynimo taryba - DELFI), kokios jos funkcijos, kada jos sprendimai kam privalomi, kokiu atveju galutinius sprendimus priima Seimas. Mūsų Konstituijoje ir įstatymuose labai aiškiai viskas surašyta. Jeigu prezidentė nemato poreikio sukviesti, reiškia, šalyje padėtis rami. Jeigu šalyje padėtis yra nerami, ji privalo tą padaryti“, - aiškino L. Graužinienė.